15/07/2024

NATO a început desfășurarea unui batalion multinaţional în Polonia. 120 de militari români, detașați în apropiere de Kaliningrad

Polonia a primit primele trupe americane din batalionul multinaţional desfăşurat pe flancul estic al NATO pentru a contracara potenţiale ameninţări din partea Rusiei, transmite Reuters.

Peste 1.100 de soldaţi, dintre care 900 de militari americani, 150 de britanici şi 120 de români, vor fi desfăşuraţi la Orzysz, o localitatea situată la aproximativ 57 de kilometru sud de enclava rusă Kaliningrad, unde Moscova a amplasat sistemul antirachetă de tip S-400. De asemenea, alte trei formaţiuni militare vor deveni operaţionale în regiune până în luna iunie.

”Desfăşurarea acestor trupe în Polonia este o demostraţie clară a unităţii şi hotărârii NATO, trimiţând un mesaj clar oricărui potenţial agresor”, a declarat generalul Curtis Scaparrotti la o ceremonie de primire a primelor trupe de la Orzysz.

Polonia este alarmată de desfăşurarea militară rusă de-a lungul flancului estic şi a militat pentru staţionarea de trupe NATO, în special după anexarea ilegală a peninsulei Crimeea. Preşedintele Andrzej Duda a susţinut că acesta este un moment istoric ”aşteptat de generaţii” din Polonia.

Desfăşurarea trupelor americane la baza poloneză are loc în timp ce preşedintele Donald Trump pare că şi-a schimbat poziţia critică vizavi de NATO, precum şi atitudinea faţă de Moscova. Recent, el a afirmat că Alianța Nord-Atlantică nu mai este „învechită”.

Citește și:

Foto: EPA

Post-ul NATO a început desfășurarea unui batalion multinaţional în Polonia. 120 de militari români, detașați în apropiere de Kaliningrad apare prima dată în Libertatea.ro.

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

Avocat pentru divort si partaj

Avocat pentru divort si partaj

Avocat Diana Ciocârlan este experta in Dreptul Familiei si are o vasta experienta in Divorturi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *