15/07/2024

Papa Francisc a spălat picioarele unor deținuți. Suveranul Pontif, în vizită la un penitenciar cu foști mafioți

Papa Francisc a marcat Joia mare la peniteniciarul Paliano, unde sunt încarcerați foști mafioți. Ca și în anii precedenți, Suveranul Pontif a spălat picioarele unor foști deținuți, relatează Reuters.

Papa Francisc a mers în vizită la peniteniciarul Paliano, unde a spălat picioarele a 12 deținuți, printre care un musulman care urmează să se convertească și trei femei, a precizat Vaticanul.

Doi dintre cei 12 deținuți care au participat la ritualul spălării picioarelor sunt condamnați la închisoare pe viață, iar ceilalți vor fi eliberați între 2019 și 2073. Printre ei s-au aflat un albanez și un argentinian, în timp ce restul erau cetățeni italieni.

„Suntem cu toții păcătoși. Cu toții avem defecte”, le-a spus papa deținuților în timpul liturghiei, la care au asistat aproximativ 70 de deținuți.

 

Închisoarea Paliano adăpostește în majoritate foști mafioți, în jur de 50, care ispășesc pedepse scurtate pentru faptul că au colaborat cu justiția italiană. Papa Francisc a făcut apel în mai multe rânduri la liderii organizațiilor mafiote italiene să-și schimbe viața.

Deținuții i-au oferit papei câte ceva din lucrurile pe care le produc în penitenciar, precum legume, prăjituri, o mantie albă din lână și cruci din lemn de măslin.

De la începutul pontificatului său, Papa Francisc a decis să scoată acest ritual în afara Vaticanului, În 2013, el s-a deplasat la o închisoare pentru minori, anul următor la un centru pentru persoane cu handicap, în 2015 din nou la un penitenciar și anul trecut la un centru de primire pentru refugiați. În tradiția creștină, Joia Mare comemorează ziua în care Hristos spală picioarele apostolilor și instituie euharistia la Cina cea de Taină.

Citește și: Mesajul Papei Francisc înainte de Paște: Violenta nu este o soluție

Post-ul Papa Francisc a spălat picioarele unor deținuți. Suveranul Pontif, în vizită la un penitenciar cu foști mafioți apare prima dată în Libertatea.ro.

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

Avocat pentru divort si partaj

Avocat pentru divort si partaj

Avocat Diana Ciocârlan este experta in Dreptul Familiei si are o vasta experienta in Divorturi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *