26/02/2024

Protest în Piața Victoriei după votul senatorilor privind grațierea faptelor de corupție

Aproximativ 200 de persoane s-au adunat, miercuri, în Piaţa Victoriei pentru a protesta faţă de graţierea celor condamnaţi pentru trafic de influenţă.

Cele aproape 200 de persoane s-au adunat în Piața Victoriei din București în urma mobilizării pe rețelele de socializare. Comisia juridică din Senat a decis, miercuri, să adopte mai multe amendamente potrivit cărora cei condamnați pentru luare și dare de mită și pentru abuz în serviciu vor scăpa de pedeapsă, cu o condiție, și anume achitarea în totalitate a prejudiciului din dosarele penale. Șeful statului a reacționat, spunând că este ”surprins neplăcut” de decizia senatorilor juriști.

Senatorii juriști au reluat, miercuri, dezbaterile pe legea grațierii, după o pauză de două săptămâni.

Proiectul de lege pentru graţierea unor pedepse şi a unor măsuri educative privative de libertate a fost depus în Parlament la începutul lunii februarie, fiind varianta ministrului Justiției de la acea vreme, Florin Iordache. Proiectul de lege riscă să intre în adoptare tacită, termenul limită fiind 25 aprilie.

 

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

ȘTIREA MEA/Daniel Sandu, cel mai premiat regizor de la Gala Gopo, merge cu metroul

”Dovadă de normalitate. Cel mai premiat regizor la Premiile Gopo circula prin București cu metroul” …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *