06/12/2021

Trucurile lui chef Cătălin Scărlătescu pentru un cozonac pufos. Ce trebuie să faci ca să iasă perfect

Trucurile lui chef Cătălin Scărlătescu pentru un cozonac pufos. Acesta are câteva secrete pentru ca desertul tradițional românesc să iasă perfect.

Juratul din cadrul emisiunilor cu profil culinar, gătește ireproșabil, fiind unul dintre cei mai apreciați chefi din România. Acesta a impresionat întotdeauna prin standardele ridicate în ceea ce privește preparatele ce îi poartă semnătura.

Pregătit după o rețetă specială, dar care păstrează totodată gustul autentic românesc, acest cozonac pufos și delicios va fi unul care va dispărea repede de pe masa de sărbători.

Un cozonac tradițional iese în evidență datorită gustului său bogat în nucă și cacao. Frământat și modelat individual, cozonacul pregătit de Chef Scărlatescu, care era să moară în fața camerelor de luat vederi, păstrează rețeta originală și gustul autentic românesc.

A face un cozonac delicios este o reală provocare.  Un cozonac bun depinde de calitatea făinii, de timpul dedicat frământării, de cât de bun este cuptorul (să nu ardă, să coacă bine pe toate părțile, să aibă intensitatea flăcării potrivită) și de multe alte secrete.
Respectă întocmai reţeta aleasă şi ţine cont de următoarele trucuri propuse de Chef Catalin Scarlatescu, care este plătit cu sume spectaculoase pentru a găti pentru milionari. Te vor ajuta să ai cozonaci gustoşi şi pufoşi!


1.    Ingredientele trebuie să aibă aceeasi temperatură! Scoate-le din timp, aproximativ cu 3-4 ore înainte pentru a le permite să ajungă la temperatura camerei.
2.    Dospitul se face la o temperatură de 35 de grade și umiditate  80.
3.    Pentru copt, cuptorul trebuie încălzit la 160 de grade iar spre sfârșit temperatura trebuie coborâtă la 140 grade, pentru a îi perimte cozonacului să se coacă bine.
4.    Bucătăria trebuie să fie călduroasă şi, după ce faceţi aluatul, e bine să nu deschideţi uşa sau geamul, pentru a nu se face curent.
5.     Toate ingredientele lichide trebuie să fie călduţe – nu foarte fierbinţi, nu foarte reci.
6.    Vasul în care frământaţi aluatul trebuie să fie călduţ. Pentru asta, îl puteţi clăti cu apă fierbinte şi apoi şterge foarte bine.
7.    Cozonacul va avea o culoare frumoasă dacă mixati ouăle cu puţină sare.

Post-ul Trucurile lui chef Cătălin Scărlătescu pentru un cozonac pufos. Ce trebuie să faci ca să iasă perfect apare prima dată în Libertatea.ro.

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

Fosta soție a lui Andrei Gheorghe, mesaj cutremurător după moartea acestuia. “Iubitul meu care nu mai ești aici…”

Fosta soție a lui Andrei Gheorghe, mesaj cutremurător după moartea acestuia. Petruța Gheorghe a scris …

Leave a Reply

Your email address will not be published.