25/01/2022

UPDATE. Cutremur de 6,4 grade în Taiwan. Cel puțin patru morți și 225 de răniți / FOTO

Cutremur de 6,4 grade în Taiwan. Mai multe clădiri din orașul Hualien, situat la 22 de kilometri de epicentru s-a prăbușit în urma seismului, scrie BBC News.

UPDATE 7 februarie, ora 8:30. Cel puțin patru persoane și-au pierdut viața și alte 225 au fost rănite, în urma seismului. Alte 145 de persoane sunt date dispărute.

UPDATE ora 22:00: Cel puțin două persoane și-au pierdut viața și alte 100 au fost rănite, confom unui bilanț provizoriu făcut de autoritățile taiwaneze.

UPDATE ora 21:00:. Oameni prinși sub dărâmături, în Hualien. Salvatorii încearcă să elibereze oamenii dintr-un hotel parțial prăbușit și o clădire rezidențială, spun oficialii. „Cel puțin 28 de persoane au fost salvate până acum de clădirile care s-au prăbușit cel puțin parțial”, a spus Departamentul de pompieri din Hualien.

„Știm că există oameni care sunt prinși înăuntru – putem vedea lumini în interiorul hotelului”, a declarat un martor ocular Zeena Starbuck pentru BBC, potrivit bbc.com. „Oamenii cu telefoane își aprind luminile pentru ca oamenii să știe că sunt acolo”, a adăugat martorul.

Cutremurul s-a produs la ora 17:50 (ora României) la aproximativ 20 km de coasta de est a insulei.

Mai multe imagini postate pe rețelele sociale arată numeroase clădiri prăbușite și drumuri distruse.

Serviciile de urgență lucrează la eliberarea persoanelor care sunt prinse sub ruinele unui hotel care s-a prăbușit parțial.

Insula Taiwan este situată lângă o joncțiune a două plăci tectonice și este afectată în mod regulat de cutremure.

Foto: Twitter


Citește și: EXCLUSIV/Simona Halep, la un pas să dea cu piciorul unei sponsorizări de 2 milioane $! Ofertată de o companie americană


Post-ul UPDATE. Cutremur de 6,4 grade în Taiwan. Cel puțin patru morți și 225 de răniți / FOTO apare prima dată în Libertatea.ro.

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

La 81 de ani, Marina Voica își dezăpezește singură curtea de la Breaza

La 81 de ani, Marina Voica va fi premiată, luni, cu ocazia celor opt decenii …

Leave a Reply

Your email address will not be published.