23/05/2024

VIDEO/ Tornadă în apropiere de România. Europa de Est și Peninsula Balcanică, lovite de furtuni puternice

Tornadă în apropiere de România. Meteorologii de la AccuteWeather au avertizat zilele trecute că Europa de Est și Peninsula Balcanică vor fi lovite de furtuni puternice în această săptămână. 

O tornadă a fost filmată în Ungaria, în apropiere de graniţa cu România, după ce, zilele trecute, specialiştii au estimat că va fi risc pentru tornade în zonele din nord-estul Serbiei până la frontiera Ungariei cu România.

Tornada din imagini, filmată de un amator, s-a produs în localitatea Bata din Ungaria, aproape de graniţa cu Serbia şi de cea cu România.

Fenomenele extreme se îndreaptă spre România. Trei judeţe (Gorj, Vâlcea şi Argeş) sunt sub cod portocaliu de inundaţii, până la 9 dimineaţa. Potrivit INHGA, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi a propagării, în intervalul 05.05.2017 ora 21:30 – 06.05.2017 ora 09:00 se vor semnala scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri, existând posibilitatea unor depăşiri ale cotelor de inundaţie.

Meteorologii de la AccuteWeather au emis un avertisment de vreme rea valabil pentru anumite zone din Europa de Est și din Peninsula Balcanică, inclusiv România. Potrivit specialiștilor, zonele vor fi lovite săptămâna aceasta de furtuni puternice însoțite de fulgere și ploi torenţiale.

Avertisment de tornade în România

Zilele următoare, vremea rea va face ravagii din nordul Greciei spre Polonia, Belarus și vestul Ucrainei. Însă regiunile care vor fi afectate cel mai grav de vremea rea vor fi Serbia, vestul României, Ungaria, estul Slovaciei și sud-vestul Ucrainei, potrivit AccuteWeather. Astfel, cantitatea mare de precipitații ar putea determina inundații, iar iar rafalele puternice de vânt pot duce la întreruperi ale alimentării cu energie electrică.

Există de asemenea riscul apriției unor tornade. „Cea mai mare amenințare va fi după-amiază și seara. Cel mai mare risc pentru tornade se va extinde din nord-estul Serbiei până regiunea de frontieră a Ungariei și României”, a spus meteorologul Tyles Roys.

Acesta a mai spus că oraşele cel mai afectate vor fi Belgradul, Timişoara şi Budapesta.

 

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

ȘTIREA MEA/Daniel Sandu, cel mai premiat regizor de la Gala Gopo, merge cu metroul

”Dovadă de normalitate. Cel mai premiat regizor la Premiile Gopo circula prin București cu metroul” …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *