22/01/2022

Algocalminul contine o substanta periculoasa care poate dauna grav sanatatii!!

Algocalminul e una din cele mai populare pastile, de care aproape oricine a auzit şi este frecvent folosit pentru ameliorarea durerilor.

Ce nu prea se ştie însă la noi e că în mai toată Europa acest medicament a fost interzis ori este vândut doar pe bază de reţetă.

În perioada 20 februarie-3 martie, Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România a realizat o cercetare de piaţă prin care s-a urmărit respectarea legislaţiei specifice din domeniul comercializării medicamentelor, care a scos în evidenţă tocmai această practică periculoasă – vânzarea algocalminului fără reţetă.

“Algocalminul, algozone-ul, algoreminul şi centralginul conţin metamizol sodic, sub-stanţă activă care poate provoca o boală gravă a sângelui, agranulocitoza”, susţin medicii consultaţi de APC.

Farmaciştii să fie mai precauţi

Preşedintele asociaţiei, Costel Staiciu, a făcut un apel la farmacişti, să ţină cont de responsabilitatea pe care o au într-o piaţă în care consumatorii nu deţin foarte multe informaţii şi să nu încurajeze consumul iresponsabil de medicamente”.

Vânzarea “la liber” a celei mai cunoscute pastile pentru dureri încalcă hotărârea Consiliului Ştiinţific al Agenţiei Naţionale a Medicamentului (ANM) nr. 7 din 23 martie 2010, referitoare la modificarea statutului de clasificare pentru eliberarea medicamentelor care conţin metamizol sodic.

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

EXCLUSIV/ Cum arată masa de Înviere a vegetarienilor? Vedetele au reinventat meniul tradițional

Fie că au avut motive serioase să renunțe la carne, fie că au dorit să-și …

Leave a Reply

Your email address will not be published.