18/07/2024

ZBANG! Lovitură dură pentru Schweighofer: marea termită a pădurilor României rămâne fără certificat de sustenabilitate. Care sunt efectele?

Firma Holzindustrie Schweighofer a pierdut ieri, 22. 06. 2016, certificatul de sustenabilitate FSC CoC, se arată într-o postare de pe site-ul Asociației Neuer Weg. ”Suspendarea certificatului vine ca urmare a unei plângeri depuse în urmă cu câteva luni de WWF Germania și alte ONG-uri, printre care și Neuer Weg, în care se reclama faptul că în procesul de certificare acestea NU au fost consultate, certificatorul Quality Austria ignorând totodată informațiile de presă deosebit de critice la adresa firmei. Pentru încălcarea regulamentului de certificare FSC a suspendat acreditarea firmei Quality Austria”, se arată în postarea de pe site-ul Neuer Weg.

”Per ansamblu, suspendarea certificatului și a acreditării înseamnă o importantă pierdere de imagine pentru firma Holzindustrie Schweighofer ceea ce se va reflecta probabil și în scăderea vânzărilor către clienții mai sensibili față de aspectele de sustenabilitate a recoltării și prelucrării lemnului.”, apreciază cei de la Neur Weg.

”Ca răspuns la plângerile WWF la adresa fabricilor și a lanțului de aprovizionare SCHWEIGHOFER din România, organismul de certificare Quality Austria a fost suspendat. Acuzațiile au fost enunțate împotriva nerespectării standardelor de certificare a lemnului achiziționat și prelucrat (FSC). Certificarea FSC a grupului Holzindustrie Schweighofer a fost suspendată.”

postare pe pagina de Facebook a lui Csibi Magor, WWF România

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

Fosta soție a lui Andrei Gheorghe, mesaj cutremurător după moartea acestuia. “Iubitul meu care nu mai ești aici…”

Fosta soție a lui Andrei Gheorghe, mesaj cutremurător după moartea acestuia. Petruța Gheorghe a scris …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *