12/04/2021

Atentat în Stockholm | Suspectul atacului și-a recunoscut fapta în timpul audierii

Suspectul atacului terorist de la Stockholm a recunoscut că el a intrat cu un camion în mulțimea de oameni. Avocatul său a declarat că acesta recunosște „crima teroristă”, în timpul unei audieri din fața instanței suedeze, relatează BBC News.

Înainte de audierea lui Rahmat Akilov, autoritățile au desfășurat un dispozitiv impresionant de securitate. Zeci de agenți de poliție au înconjurt tribunalul, unde acesta urma să fie adus.

Rakhmat Akilov, în vârstă de 39 de ani, a intrat vineri cu un camion în mulțimea de oameni. Patru persoane- un britanic, un belgian şi doi suedezi – au fost ucise și alte 15 au fost rănite în urma atentatului, iar printre răniții se află și o femeie din România, Păpușa Ciuraru, o cerșetoare de 83 de ani, care se afla pe stradă în momentul în care a intrat camionul în mulțime. Ea a fost rănită la un picior și se află internată în spital, medicii ținând-o sub supraveghere după ce au supus-o unei intervenții chirurgicale.

Cu o zi înainte de audierea sa, presa suedeză a scris că acesta ar fi afirmat că este „mulțumit de ce a făcut”.  Autoritățile au afirmat că acesta era un simpatizant al grupării teroriste Statul Islamic. Mai mult, potrivit presei, el ar fi discutat cu alte persoane radicalizate, vorbitoare de limbă rusă, înainte și după atentat, prin intermediul aplicației de mesagerie ultrasecurizată Telegram.

În plus, cu o zi înainte de atac, presupusul terorist ar fi luat legătura cu un cetățean tadjik radicalizat, pe care l-a anunțat despre intenția sa de a fura un “vehicul de mari dimensiuni” pentru a-l folosi ca armă împotriva oamenilor.

Rakhmat Akilov, un cetățean uzbek, urma să fie deportat din Suedia, după ce autoritățile i-au respins cererea de azil. În decembrie 2016, el a fost avertizat că are la dispoziție o lună pentru a părăsi țara, însă de atunci a reușit să se facă nevăzut față de autoritățile suedeze.

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

ȘTIREA MEA/Daniel Sandu, cel mai premiat regizor de la Gala Gopo, merge cu metroul

”Dovadă de normalitate. Cel mai premiat regizor la Premiile Gopo circula prin București cu metroul” …

Leave a Reply

Your email address will not be published.