30/11/2021

Cine este atacatorul de la Londra. Cinci morți și peste 40 de răniți în urma atacului

În timp ce numărul celor decedați în atentatul de la Londra a crescut la cinci, printre care atacatorul și un polițist, iar circa 40 de persoane au fost rănite, poliția britanică a deschis o amplă anchetă.

„Nu voi face comentarii asupra identității atacatorului (…) dar noi privilegiem pista terorismului islamist”, a precizat Mark Rowley, comandantul unității anti-terorism, într-o declarație în fața Scotland Yard.

Atacatorul, îmbrăcat în negru și purtând barbă, a intrat miercuri după-amiaza cu mașina sa în mulțime pe podul Westminster, în fața Big Ben, înainte de a înjunghia mortal un polițist încercând să intre în Parlamentul de la Londra. Ofițerul de poliție se numea Keith Palmer și avea 48 de ani.

Atacatorul, care ar fi acționat singur conform primelor elemente ale anchetei și al cărui act nu a fost încă revendicat, a fost imediat „doborât de un alt polițist„, a confirmat Rowley. Tot ce se știe până acum despre identitatea acestuia este că ar fi de origine asiatică și că ar avea aproximativ 40 de ani.

Noaptea trecută, poliția londoneză a făcut mai multe descinderi, inclusiv la o adresă din Birmingham de la care ar fi fost închiriată mașina folosită în atac. Martorii au povestit că mai multe persoane au fost ridicate pentru audieri.

 

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

ȘTIREA MEA/Daniel Sandu, cel mai premiat regizor de la Gala Gopo, merge cu metroul

”Dovadă de normalitate. Cel mai premiat regizor la Premiile Gopo circula prin București cu metroul” …

Leave a Reply

Your email address will not be published.