25/01/2022

Doi medici din Argeș, la închisoare pentru mită. Una dintre doctorițe primea bani de la peste 20 de pacienți într-o zi

Doi medici din Argeș, la închisoare pentru mită. Doctorițele Camelia Săndulescu și Iulia Maria Mihai au fost condamnate la câte patru ani de închisoare, sub acuzația de luare de mită. Procurorii anticorupție susține că una dintre ele ar fi primit bani de la peste 20 de persoane într-o zi.

Doi medici din Argeș, la închisoare pentru mită

Sursă foto: jurnaluldearges.ro

Camelia Săndulescu (foto) şi Iulia Maria Mihai au lucrat ca medici experţi la Serviciul de Expertiză a Capacităţii de Muncă de la Casa Judeţeană de Pensii şi Asigurări Sociale Argeş, scrie Agerpres.ro. Ambele cadre medicale au fost condamnate definitiv la câte patru ani de închisoare într-un dosar în care au fost judecate pentru luare de mită în formă continuată.

Magistrații Curții de Apel Pitești au menținut condamnarea pronunțată de Tribunalul Argeș .

„Desfiinţează, în parte, sentinţa şi rejudecând: Deduce din pedepsele principale de câte 4 ani închisoare aplicate inculpatelor, perioada reţinerii, arestului preventiv şi arestului la domiciliu, respectiv 11.06.2014 -02.07.2015. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei’, se precizează în hotărârea definitivă postată marţi pe portalul instanţelor de judecată din Argeş.

Doi medici din Argeș, la închisoare pentru mită. Cadrele medicale au primit bani de la peste 1.000 de persoane

Prin decizia Tribunalului Argeș, Camelia Săndulescu și Iulia Maria Mihai nu își vor putea exercita mai multe drepturi pe o perioadă de patru ani. Este vorba de dreptul de a fi ales în autorităţile publice, dreptul de a ocupa o funcţie care impune exercitarea atribuţiilor de stat şi dreptul de a exercita profesia de care s-au folosit pentru săvârşirea infracţiunii, aceea de medic expert în cadrul Comisiei de Expertiză Medicală a Capacităţii de Muncă.

În cazul ambelor inculpate, instanța a decis să reducă din pedeapsă perioada în care femeile au fost reținute, au stat în arest preventiv și în arest la domiciliu, începând din 11 iunie 2014 și până la data de 25 iunie 2015. Totodată, față de cele două au fost ridicată măsura controlului judiciar.

„În baza art. 112 lit. e Cod procedură penală, confiscă de la inculpata Săndulescu Camelia suma de 56.650 lei şi de la inculpata Mihai Iulia Maria suma de 44.900 lei, bani dobândiţi de acestea prin săvârşirea infracţiunilor, precum şi a bunurilor dobândite prin săvârşirea infracţiunilor, ce se află la Camera de corpuri delicte a instanţei (…). În baza art. 274 alin. 1 şi 2 Cod penal, obligă pe fiecare dintre inculpate la câte 18.000 lei cheltuieli judiciare către stat’, se mai arată în hotărârea Tribunalului Argeş.

Cele două doctorițe din Argeș, acuzate de luare de mită, au fost trimise în judecată de procurorii DNA în 2 septembrie 2014.

Procurorii anticorupție au deferit-o justiției pe Iulia Maria Mihai, medic şef al Serviciului de Expertiză a Capacităţii de Muncă şi preşedinte al Comisiei de Expertiză Medicală. Cadrul medical este acuzat că ar fi luat mită în 487 de cazuri. Totodată, Camelia Săndulescu, medic în cadrul aceluiaşi serviciu, a fost învinuită de luare de mită în 588 de acte materiale.

„Cu privire la cele peste 1.000 de persoane care au fost cercetate în cauză sub aspectul infracţiunii de dare de mită, s-a dispus renunţarea la urmărirea penală. În baza art.318 C. pr. pen , având în vedere toate circumstanţele cauzei, conţinutul faptelor, modalitatea şi împrejurările concrete de săvârşire, vârsta, persoana suspecţilor, s-a constatat că nu există interes public în urmărirea acestora’, conform comunicatului.

Potrivit procurorilor anticorupție, atât în perioada noiembrie 2013 – februarie 2014, cât și în perioada februarie – iunie 2014, cei doi medici au primit sume cuprinse între 100 și 200 de lei și alte bunuri de la peste 1.000 de persoane. Oamenii s-au prezentat la cabinetele de expertiză pentru încadrarea într-un grad de invaliditate, revizuirea medicală, prelungirea concediului medical peste 90 de zile sau pentru emiterea certificatului constatator asupra capacităţii de muncă.

Surse din rândul anchetatorilor susțin că, într-o singură zi, medicul Mihai a primit sume de bani de la peste 20 de persoane care au călcat pragul cabinetului de expertiză.

Post-ul Doi medici din Argeș, la închisoare pentru mită. Una dintre doctorițe primea bani de la peste 20 de pacienți într-o zi apare prima dată în Libertatea.ro.

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

La 81 de ani, Marina Voica își dezăpezește singură curtea de la Breaza

La 81 de ani, Marina Voica va fi premiată, luni, cu ocazia celor opt decenii …

Leave a Reply

Your email address will not be published.