15/07/2024

EXCLUSIV/ Biletul către sufletul românilor. Chinezul de la ”Românii au talent” o dă pe muzică populară!

Cunoscuta cântăreață de muzică tradițională chinezească Teresa Tina va lansa la finele lunii iunie un album de muzică populară românească alături de concurentul de origine chineză, de la ”Românii au talent”, Fang Shuang. Cei doi au o istorie frumoasă împreună, legându-i un schimb cultural muzical dar și experiența cărților a cărei autoare este Teresa Tina.

Cu Fang Shuang, chinezul de la „Românii au talent”, Teresa Tina se cunoaște de câțiva ani buni, întâlnindu-l pe acesta la un karaoke organizat de Casa Româno – Chineză și de atunci colaborează amândoi.

„Eu învâțând singură limba chineză aveam niște probleme de pronunție la unele cuvinte și Fang s-a oferit să mă ajute să corectăm pronunția. Între timp, eu am scris o carte dedicate vieții Teresei Teng, cea mai proeminentă artistă a Asiei, pe care el mi-a tradus-o împreună cu fotograful artistei asiatice, Bolin Xie”, ne-a povestit Teresa Tina, pe numele ei real Cristina Boboacă.

Acum, cei doi lucrează la un DVD în limba chineză și japoneză. Așa i-a și venit Tinei idea cu muzica populară românească și colaborarea cu Fang. „I-am spus că dacă tu m-ai învățat pe mine unele lucruri, haide să te învăț să te iubescă și mai mult românii. Așa a luat naștere albumul în limba româna la care lucrăm acum”, spune Teresa Tina.

Lucrează intens la acest album, mai ales că Fang Shuang este prins zilele acestea și cu „Românii au talent”, cei doi sperând să lanseze albumul până la data de 28 iunie. Noul album va conține cele mai cunoscute melodii de muzică populară din repertoriul autohton.

Istoria Tinei alături de Fang

Colaborarea celor doi s-a extins foarte mult, astfel încât acum Fang o ajută pe româncă și cu cărțile ei. Prima dintre acestea este „Îngeri printre oameni”, carte dedicată doctorului Sorin Godeanu, medic la Spitalul de Urgenţă „Floreasca”, dar şi director şi fondator al Laboratoarelor „Elidor” Bucureşti.

„Acum mai scriu o carte, sunt deja la capitolul 22, intitulat ”Hipocrate 2”. Părinții lui Fang sunt medici în medicină tradițională în China și mă ajută prin fiul lor cu informație din China, care este completată de cunoștințele vaste ale doctorului Godeanu în colaborare cu profesorul Ovidiu Bojor”, ne-a mai explicat cântăreața.

Doctorul Sorin Godeanu și fitoterapeutul Ovidiu Bojor, îmoreună cu părinții lui Fang o ajută pe Teresa Tina să explice în noua carte cum se tratau chinezii în antichitate.

 

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

ȘTIREA MEA/Daniel Sandu, cel mai premiat regizor de la Gala Gopo, merge cu metroul

”Dovadă de normalitate. Cel mai premiat regizor la Premiile Gopo circula prin București cu metroul” …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *