18/04/2024

Un astronaut rus a dus în spațiu moaștele unui sfânt

Un astronaut rus a declarat că printre obiectele pe care le-a luat cu el în spațiu s-au aflat și moaștele unui sfânt ortodox, citează AP agențiile de presă rusești.

Sergei Ryzhikov, un astronaut rus întors zilele trecute din misiunea de pe Stația Spațială Internațională, a mărturisit într-un interviu acordat presei din Rusia că a luat cu el în spațiu moaște ale Sfântului Serafim din Sarov.

Astronautul a spus că a primit moaștele de la călugării unei mănăstiri din orașul său natal și că acum le va dona la rândul său unei biserici dintr-un oraș de lângă Moscova.

”Mereu ne așteptăm la un anumit miracol, dar faptul că moaștele Sfântului Serafim au călătorit pe orbită, i-au binecuvântat pe cei aflați la bordul SSI și afară, inclusiv planeta noastră, este un miracol în sine”, a declarat astronautul.

Ryzhikov și alți doi astronauți ruși s-au întors, luni, pe Pământ după șase luni petrecute la bordul Stației Spațiale Internaționale.

Sfantul Serafim de Sarov (1759-1833) este unul dintre cei mai cunoscuți și mai îndrăgiti sfinți ai Bisericii Ortodoxe.

Rusia sărbătorește, miercuri, 56 de ani de când Yuri Gagarin a devenit primul om care a călătorit în spațiu.

 

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

ȘTIREA MEA/Daniel Sandu, cel mai premiat regizor de la Gala Gopo, merge cu metroul

”Dovadă de normalitate. Cel mai premiat regizor la Premiile Gopo circula prin București cu metroul” …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *