18/07/2024

EXCLUSIV / Parcările din Sectorul 4 vor avea spații special amenajate pentru biciclete

Parcările din sectorul 4 vor avea spații special amenajate pentru biciclete. Consilierii locali ai Partidului Național Liberal sector 4 au propus crearea a circa 600 de locuri special amenajate pentru gararea bicicletelor, iar inițiativa a fost prezentată în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local sector 4, fiind susținută de toate partidele, a declarat pentru Libertatea consilierul PNL Răzvan Sava, fost primar interimar al Capitalei. 

Pe lista de investiții pentru anul 2017 a primăriei se vor afla 11 studii de fezabilitate cu privire la amenajarea a circa 3.000 de locuri de parcare, din care 20%, adică aproximativ 600, vor fi locuri de garare pentru biciclete.

Liberalii și-au motivat propunerea prin necesitatea stringentă de a încuraja deplasarea cu mijloace alternative

de locomoție și reducerea poluării, oferind, practic, iubitorilor de mișcare posibilitatea de a-și lăsa bicicleta într-un spațiu dedicat și în siguranță.

”Propunerea vine în contextul în care consilierii liberali din cadrul Consiliul General al Municipiului București au susținut aprobarea, în ședința de săptămâna trecută, a Planului de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) 2016-2030 București – Ilfov. Conform acestui document, în București se vor construi parcări de tip Park & Ride la punctele cheie de intrare în oraș, se va amenaja infrastructura utilitară pentru biciclete (piste de biciclete și locuri de parcare pentru biciclete) și se va extinde sistemul de închiriere biciclete (bike-sharing)”, a mai precizat Sava.

Recent, și primarul Capitalei, Gabriela Firea a anunțat proiecte pentru amplasarea pistelor pentru biciclete în Capitală. Capitala ar putea avea 250 de km de piste de biciclete şi 3 pasaje rutiere, realizate cu fonduri europene, spunea primarul Gabriela Firea, în urma discuțiilor cu comisarul european pe politic regionale, Corina Crețu.

Firea a arătat că Planul de Mobilitate Urbană Bucureşti – Ilfov se află în dezbatere publică, iar într-un timp foarte scurt se dorește să fie adus, pentru dezbatere şi promovare în Consiliul General.

”Avem aici câteva proiecte care s-ar putea încadra pentru finanţare din fonduri europene, cum ar fi înfiinţarea reţelei utilitare pentru biciclete, piste de biciclete 250 de kilometri. Piste de biciclete avem deja în licitaţie şi studiu de fezabilitate, valoarea estimată ar fi de 50 de milioane de euro”, a declarat Gabriela Firea la finalul întâlnirii pe care a avut-o la sediul Primăriei Generale a Capitalei cu Corina Crețu.

Post-ul EXCLUSIV / Parcările din Sectorul 4 vor avea spații special amenajate pentru biciclete apare prima dată în Libertatea.ro.

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

Avocat pentru divort si partaj

Avocat pentru divort si partaj

Avocat Diana Ciocârlan este experta in Dreptul Familiei si are o vasta experienta in Divorturi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *