23/09/2021

Experiment inedit! Un artist francez va sta timp de o săptămână în interiorul unei pietre de 12 tone

Experiment inedit al unui artist francez. Acesta va încerca să stea timp de o săptămâna în centurl unei piatre de 12 tone, ce este amplasată în subsolul unui centru de artă contemporană din Paris, Palais de Tokyo,  informează BBC News.

Abraham Poincheval, specialist în spectacole extreme, și-a început experimentul miercuri seara. El a fost închis în cele două jumătăți ale unei imense roci vulcanice  ce au fost ulterior unite, închizându-l pe artistul îmbrăcat într-un costum bleumarin, ca într-un fel de sarcofag în formă de om stând în șezut, înc are au fost făcute mai multe găuri.

„Proiect pentru a trăi într-o piatră”, acesta este titlul pe care l-a dat Abraham Poincheval, în vârstă de 44 de ani, reprezentanției sale ce poate fi urmărită de public pe un monitor, în direct, transmisiunea fiind făcută din interiorul rocii cu ajutorul unei camere video cu infraroșu. În interiorul rocii, el are și un loc unde și-a pus provicii de apă, supă și carne uscată.

De asemenea, artistul francez a precizat că-și va face nevoile tot acolo, va urina în sticle de plastic, și are o cutie specială pentru excremente, precizând că mirosul va fi absorbit de piatră. „Piatra va absorbi din miros. Cred că voi rezista”, a declarat bărbatul.

În trecut, acesta a petrecut două săptămâni în interiorul unei sculpturi care reprezenta un urs

Fotografii: EPA

 

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

Cine a fost Stephen Hawking, fizicianul care ”trebuia să moară” acum jumătate de secol

Stephen Hawking – care a murit, marți noaptea, la vârsta de 76 de ani – …

Leave a Reply

Your email address will not be published.