25/06/2024

GALERIE FOTO| Descoperire arheologică extraordinară în Ciudad de Mexico: Un turn din peste 650 de cranii umane

Arheologii mexicani au descoperit un turn de cranii chiar în centrul orașului Ciudad de Mexico. Această nouă descoperire a ridicat noi întrebări despre cultura sacrificiului în Imperiul Aztec după ce multe dintre cranii erau de femei și copii, scrie Daily News.

Arheologii au descoperit peste 650 de cranii cimentate în tei și mii de fragmente în edificiul cilindric din apropierea templului Templo Mayor, unul dintre locurile de cult principale din capitala aztecă Tenochtitlan, care mai târziu a devenit Ciudad de Mexico.

Un turn din peste 650 de cranii umane

Se crede că turnul făcea parte din Huey Tzompantli, o masivă serie de cranii care au speriat conchistadorii spanioli conduși de Hernan Cortes când au capturat orașul. Această structură a fost menționată în scrierile spaniolilor.


Citește și: GALERIE FOTO| Viața după ISIS. Reconstrucția Mosulului va costa un miliard de dolari


Istoricii se referă la modul în care capetele tăiate ale războinicilor capturați au împodobit tzompantli sau rafturi de cranii, găsite într-o serie de culturi mezoamericane înainte de cucerirea spaniolă. „Ne așteptam să găsim doar bărbați, evident tineri, războinici, pentru că despre femei și copii ne-am fi așteptat să nu meargă la război „, a declarat Rodrigo Bolanos, antropolog care a investigat descoperirea.

Raul Barrera, unul dintre arheologii care lucrează la acest sit a declarat că craniile ar fi fost așezate în turn după ce au stat expuse public pe tzompantli.

Cu un diametru de aproximativ șase metri, turnul din cranii era așezat într-un colț al templului lui Huitzilopochtli, zeul aztec al soarelui, reprezentând războiul și sacrificiul uman. Încă nu a fost descoperită baza turnului de cranii.

Aztecii și alte popoare mezoamericane au făcut sacrificii umane ritualice ca daruri către soare.

Săpăturile arheologice din centrul orașului vechi din Ciudad de Mexico, au început în 2015.


Citește și: Caz medical bizar. A ajuns la spital cu durere de picior. Medicii l-au operat și i-au găsit 150 de…


 

 

 

Post-ul GALERIE FOTO| Descoperire arheologică extraordinară în Ciudad de Mexico: Un turn din peste 650 de cranii umane apare prima dată în Libertatea.ro.

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

Avocat pentru divort si partaj

Avocat pentru divort si partaj

Avocat Diana Ciocârlan este experta in Dreptul Familiei si are o vasta experienta in Divorturi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *