25/06/2024

Imagini cutremurătoare din orfelinatele din Belaus: “Picioarele lor sunt scobitori acoperite cu piele”

Aproximativ 100 de copii și tineri din orfelinatele din Belarus au fost descoperiți că se află în pragul înfometării. Fotografiile cutremurătoare cu starea în care se află copii au făcut înconjurul lumii și au dus la deschiderea unei anchete penale, relatează Daily Mail. 

Fotografiile din orfelinatele din Minks au fost comparate cu cele din orfelinatele groazei din România, de la începutul anilor ’90. Copiii suferă de malnutriție, iar situația aceasta durează de ani de zile. Potrivit daily Mail, directorul unui orfelinat a afirmat despre copii că “picioarele lor sunt scobitori acoperite cu piele”.

Unii dintre adolescenţii malnutriţi cântăresc chiar şi 15 kg, în vreme ce un tânăr de 20 de ani întâlnit într-un dintre orfelinate are greutatea de 11,5 kg.
Potrivit procurorilor, aceştia au fost victimele neglijării şi malnutriţiei, iar mai mulţi directori de orfelinate au fost concediaţi.

Unele orfelinate au anunţat că fragilitatea fizică a copiilor provine din probleme acestora psihologice. Scandalul a izbucnit în momentul în care un pediatru al uneia dintre instituşiile afectate a invitat mai mulţi jurnalişti pentru a acoperi subiectul unui meci de fotbal caritabil, în urma căruia se strângeau bani pentru alimente speciale destinate malnutriţiei pentru orfelinate

Post-ul Imagini cutremurătoare din orfelinatele din Belaus: “Picioarele lor sunt scobitori acoperite cu piele” apare prima dată în Libertatea.ro.

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

Avocat pentru divort si partaj

Avocat pentru divort si partaj

Avocat Diana Ciocârlan este experta in Dreptul Familiei si are o vasta experienta in Divorturi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *