08/06/2023

O româncă a fost asistentă medicală pe o mică insulă cu 55 de locuitori. După nouă ani, a decis să se întoarcă în țară

Timp de nouă ani, românca Elena Mera-Long a fost asistenta medicală pe insulă micuță din nordul Scoției. Acum, ea a decis să revină în țară, iar cei din Fair Isle au început să-i caute înlocuitor, relatează BBC News.

Fair Isle, din nordul Scoției, are o populație de 55  de locuitori, 10.000 de păsări și câteva mii de oi. Departe de agitația orașelor, pe micuța fâșie de pământ, a lucrat Elena Mera-Long timp de nouă ani. Ea a fost asistenta medicală a insulei, după, anterior, a lucrat în Londra și România.

Românca a știut toate problemele medicale ale celor 55 de locuitori, dar a făcut și multe alte lucruri pentru comunitate.  A condus corul Biserici, a cântat la orgă și i-a învățat pe oameni să croșeteze. De altfel, Fair Isle este cunoscută pentru stilul său aparte de croșetat căciuli.

Românca a ales să părăsească insula, pentru a se întoarce la Cluj, acolo unde va devenit directoarea unui centru de tratare a cancerului, potrivit site-ului micuței insule. Nu i-a fost ușor, mai ales că era foarte apropiată de toți oamenii.

Elena a locuit pe insulă cu fiicele sale, Maria și Raluca

După ce româna a decis să revină în țară, locuitorii Fair Isle au publicat un anunț că îi caută înlocuitor. Nu orice persoană ar face față însă condițiilor. Insula nu are curent electric în timpul nopții, niciun avion nu aterizează pe aeroport, atunci când ninge, iar feriboturile își anulează de multe ori cursele din cauza mării agitate. În plus, pe insulă nu există niciun pub, ci doar un mic magazin.


Persoana care îi va lua locul româncei va primi un salariu de aproximativ 36.000 de lire pe an. Cei interesați de post pot aplica până pe 24 aprilie.

 

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

ȘTIREA MEA/Daniel Sandu, cel mai premiat regizor de la Gala Gopo, merge cu metroul

”Dovadă de normalitate. Cel mai premiat regizor la Premiile Gopo circula prin București cu metroul” …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *