14/06/2024

Opt femei arestate pe un stadion din Iran pentru că au mers la un meci de fotbal

Opt femei arestate pe un stadion din Iran pentru că s-au îmbrăcat în haine bărbătești și au mers pe stadion la un meci de fotbal, scrie Daily Mail.

Femeile au fost arestate în timpul meciului dintre FC Esteghlal și FC Persepolis, pe stadionul Azadi Stadium din Teheran.

Foto: Twitter.com/toohashie

Alireza Adeli, șeful poliției din teheran a declarat că nu este prima dată când sunt arestate femei pe acest stadion. ”Interzicerea pe stadion are rolul de a le salva onoarea pentru că  atmosfera de pe stadion, agitația și aglomerația nu este bună pentru ele. Femeile care vor să vadă un meci de fotbal se pot uita la televizor pentru că acestea sunt transmise în direct”, a declarat acesta pentru o publicație iraniană.

Legea islamică din Iran interzice femeilor să meargă pe stadioane sau să se uite la meciuri live dacă sunt și bărbați în preajmă.

Pe lângă interzicerea pe stadionae, femeilor din Iran le este interzis și să meargă pe bicicletă pe motiv că în acest fel îi provoacă pe bărbați să se uite la ele.

De altfel femeilor din Iran le este interzis și să posteze online fotografii cu ele fără voal pe cap sau videouri în care cântă. Anul trecut, opt modele din Iran au fost arestate după ce au postat pe Instagram  mai multe fotografii în care apar cu capul descoperit.

Post-ul Opt femei arestate pe un stadion din Iran pentru că au mers la un meci de fotbal apare prima dată în Libertatea.ro.

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

Avocat pentru divort si partaj

Avocat pentru divort si partaj

Avocat Diana Ciocârlan este experta in Dreptul Familiei si are o vasta experienta in Divorturi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *