14/06/2024

Lupte de stradă în Venezuela. Peste 180 de oameni au fost răniți în confruntări | FOTO

Venezuela este un butoi cu pulbere. Țara se confruntă de aproape o lună cu proteste violente, iar în acest timp 34 de oameni și-au pierdut viața în urma violențelor. Manifestațiile de amploare sunt însă departe de a se încheia, mii de susținători ai opoziției au cerut din nou demisia președintelui Nicolas Maduro, iar totul s-a transformat în adevărate lupte de stradă, relatează BBC News.

Marșul din Caracas a început pașnic, însă mai mulți tineri au început să arunce cu pietre și cocteiluri Molotov, în timpul marșului către sediul Parlamentului. Astfel, totul s-a transformat într-o luptă cu forțele de securitate, care au folosit gaze lacrimogene și gloanțe de cauciuc.

Un tânăr și-a pierdut viața, iar aproximativ 180 de oameni, printre care și șase deputați ai opoziției, au fost răniți. Cu toate acestea, opoziția a anunțat că va rămâne în stradă până ce, între alte solicitări, se va restabili ordinea constituțională care, în opinia sa, s-a rupt odată cu hotărârea prin care Tribunalul Suprem și-a asumat atribuțiile Parlamentului. Măsura a fost anulată la puține zile după aceea, dar opoziția cere ca acei magistrați care au pronunțat respectiva hotărâre să fie destituiți.

În plus, inițiativa președintelui Nicolas Maduro, de a alege o adunare constituantă pentru reformarea sistemului juridic al țării, a fost prost primită de către opozanți care consideră că este o altă încercare de a da o „lovitură” Constituției și de a se asigura că nu pierde puterea.

Această propunere a oferit noi motive pentru ca protestele să continue, chiar și cu mai mult avânt. Pe tot parcursul lunii aprilie, sute de mii de oameni au participat la manifestații și contramanifestații în Venezuela, soldate cu morți, răniți și sute de persoane arestate.

Violențele din Venezuela se suprapun peste o criză economică gravă în țara care are cele mai mari rezerve de petrol. Oamenii se confruntă cu o penurie de alimente și medicamente, iar prețurile au explodat.

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

ȘTIREA MEA/Daniel Sandu, cel mai premiat regizor de la Gala Gopo, merge cu metroul

”Dovadă de normalitate. Cel mai premiat regizor la Premiile Gopo circula prin București cu metroul” …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *