30/11/2021

(P) City break de poveste în Roma

Roma este fără îndoială unul dintre cele mai vizitate orașe europene, un adevărat magnet pentru cei care vor să petreacă o vacanță în fosta citadelă a Imperiului Roman. Orașul îmbină armonios stilul antic și modern reușind să-și conserve impecabil edificii de patrimoniu care vizitate de milioane de turiști în fiecare an.

Simbolurile orașului

Colosseum este cea mai fotografiată atracție, și cel mai mare amfiteatru antic. În vremurile glorioase ale romanilor, Colosseum-ul servea drept arenă pentru sclavii aruncați la luptă. Amfiteatrul a fost construit între anii 72 și 80, fiind terminat la un an după moartea celui care a inițiat proiectul, Împăratul Vespasian.

Probabil cea mai faimoasă fântână arteziană din lume, Fontana di Trevi se află în fruntea listei obiectivelor vizitate de turiști. Este amplasată la capătul unui apeduct ce a fost construit în anul 19 î.Hr. care aduce apa de la izvoarele Salone, de la aproximativ 20 de kilometri depărtare de Roma. Fontana di Trevi este decorată cu Neptun, zeul mării poziționat într-un car de luptă în forma unei scoici, tras de doi căluți de mare. Legendar este și obiceiul ca turiști să arunce peste umăr o monedă, în apă, pentru a se reîntoarce în capitala Italiei. Nu departe de aici, peste Via sel Corso, vei găsi Pantheonul Roman, ridicat în 126, ca ofrandă pentru zeitățile mitologiei romane.

În spatele Pantheonului se află Piazza Navona, construită în stil baroc roman, pe locul fostului Stadion al lui Domițian. Piața cuprinde Palazzo Pamphili, Fontana dei Quattro Fiumi, Domitian Obelisk, și Biserica Sant’Agnese in Agone.

Plimbă-te până la Piazza Veneția, unde vei găsi Altare della Patria, un monument dedicat Regelui Victor Emmanuel, la măreția căruia au contribuit numeroși artiști și constructori.

Unul dintre cele mai frumoase parcuri ale Cetății Eterne este Villa Borghese, un set de grădini superbe, care înconjoară un număr mare de clădiri romane. De aici, drumul te duce către Piazza di Spania, amplasată la baza celor 135 de trepte spaniole pe care le poți urca până la Trinita de Monti, o impozantă biserică romano-catolică.

Vaticanul, opere ale genialității

Punctul central al religiei catolice, Vatican este locul pe care nu trebuie să-l ratezi într-o escapadă de 1 Mai. Perla minunățiilor artistice este Capela Sixtină, construită între 1472-1483, în timpul Papei Sixtus al IV-lea. Se află în dreapta Bazilicii Sfântul Petru și a fost pictată de unul dintre cei mai mari artiști ai Renașterii – Michelangelo Buonarroti.

 

City Break Roma – tarife de la 199 euro/persoana, 3 nopti de cazare fara masa la hotel de 3*, transport avion, taxe de aeroport. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407. 

 

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

(P) Cele mai populare orașe din cizma italiană

În Italia atmosfera de la vita è bella se simte de cum ai pășit pe …

Leave a Reply

Your email address will not be published.