03/02/2023

Pensionarii ”Tai Chi” au făcut mişcări de energizare înainte de Sărbătorile Pascale

Cei mai săraci pensionari practicanţi de Tai Chi din Bucureşti au primit astăzi pachete de Paşti de la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Omenia. Evenimentul a avut loc la Liceul Economic Viilor din Bucureşti, unde au fost împărţite 200 de pachetecu cu bunuri alimentare de bază, după vizionarea unui spectacol dedicat lor.

Programul a început cu un exercițiu asiatic de relaxare Tai Chi, părintele artelor marţiale Kung Fu.

Tai Chi este recunoscut pentru efectele sale benefice asupra sănătăţii şi longevităţii practicanţilor. Este în acelaşi timp şi o meditaţie în mişcare, practicantul încercând să fie mereu conştient de corpul său şi de mediul înconjurător, conducând mişcarea cu mintea într-o stare de relaxare activă şi alertă. Formele de Tai Chi Chuan sunt destinate creşterii forţei naturale, dobândirea unor abilităţi de luptă şi aducerii practicantului într-o stare superioară de focalizare, disciplină, echilibru şi armonie cu Universul. Cercetările medicale au descoperit dovezi că Tai Chi este asociat cu beneficii generale de sănătate la persoanele în vârstă. Membri CARP Omenia au început să practice Tai Chi în anul 2015, sub îndrumarea unui specialist în domeniu.

În fine, în cadrul spectacolului de astăzi au susţinut recitaluri Grupului vocal “Seniorii Omenia” de la Centrul de Zi al  Asociației C.A.R.P. “OMENIA” şi ale corului Centrului de Zi – Clubul seniorilor “Covasna”, precum şi momente poetice ale Cenaclului „Omenia”. După spectacol au fost împărţite 200 de pachete celor mai săraci membrii CARP. La nivel de asociație vor fi distribuite, în total, 800 de ajutoare materiale și financiare nerambursabile.

Post-ul Pensionarii ”Tai Chi” au făcut mişcări de energizare înainte de Sărbătorile Pascale apare prima dată în Libertatea.ro.

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

Unde s-a sărutat prima oară Giulia Anghelescu cu Vlad Huidu. “Sunt multe lucruri care îmi dau fiori”

Cântăreața Giulia Anghelescu a dezvăluit unde s-a sărutat prima oară cu partenerul ei de viață, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *