25/10/2021

Eurovison 2017. Juriul i-a ales pe cei 10 finaliști la Selecția Națională

Eurovison 2017. Duminică seara, juriul i-a desemnat pe cei 10 artiști care vor concura în finala Eurovision 2017 și în urma căreia se va desemna melodia care reprezenta România la celebrul concurs.

Semifinala Selecţiei a avut loc duminică, 26 februarie 2017, în studioul TVR, iar Finala se va desfășura pe 5 martie. Câştigătorul Selecţiei Naţionale va fi desemnat exclusiv de public, prin televot.

Eurovision Song Contest 2017 va avea loc la Kiev, cu semifinalele pe 9 şi 11 mai şi finala pe 13 mai. Alături de România, în competiţie s-au mai înscris 42 de ţări.

Duminică seara, 26 februarie 2017, la semifinala prezentată de Iuliana Tudor și Dan Helciug, au fost aleși finaliștii.

 

Juriul format din Andrei Tudor, Paula Seling, Ovi, Adrian Romcescu și Luminița Anghel au hotârât cine sunt cei care merg mai departe, în finala Eurovision 2017.

Din 15, au fost selectați 10 concurenți care merg mai departe.

Andrei Tudor a acordat notele maxime astfel:

8 – Xandra

10 – Mihai Tristariu

12 – Ilinca și Alex Florea

Paula Seling a dat notele maxime astfel:

8 – Mihai Trăistariu
10 – Xandra
12 – Ilinca și Alex Florea

Ovi a acordat astfel punctele mari:


8 – Xandra
10 – Mihai Trăistariu
12 – Ilinca și Alex Florea

Luminița Anghel a acordat următorul punctaj:

8 – Mihai Trăistariu
10 – Xandra
12 – Ilinca și Alex Florea

Adrian Romcescu a oferit următorul punctaj:

8 – Mihai Trăistariu
10 – Xandra
12 – Ilinca și Alex Florea

Astfel, cei 10 finaliștii sunt:
Ilinca și Alex Florea, Mihai Trăistariu, Xandra, Anamaria Mirică, Tavi Colen și Emma, Maxim și Nicolae Voiculeț, Ramona Nerra, Eduard Santa, Instinct, Cristina Vasiu,

 

Eurovision 2017. Prima ediție Eurovision a avut loc în Elveția

 

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

 

Eurovision 2017. România participă la Eurovision din anul 1993

 

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.
Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de Mihai Trăistariu.

 

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

Fosta soție a lui Răzvan Simion și-a terminat casa. Diana Simion are o bijuterie de vilă | FOTO

Fosta soție a prezentatorului de televiziune Răzvan Simion, Diana, este în culmea fericrii. Aceasta a …

Leave a Reply

Your email address will not be published.