22/01/2022

Premieră în justiția din România. Un șofer care a produs un accident mortal va fi judecat pentru omor calificat și nu pentru ucidere din culpă! Care este diferența

Premieră în justiția din România. Claudiu Marian Pașnicu, în vârstă de 25 ani, a ucis doi oameni, în zona Podu Roș din Iași, după ce a intrat cu mașina sa, un autoturism marca Audi, în plin într-o Dacia Logan.

In urma impactului a rezultat decesul a douăa persoane, soții Buzea Mihaela Liliana (conducătorul auto al Loganului) și Buzea Eugen (ocupantul locului dreapta față, în același autoturism).

Tragedia a avut loc sâmbătă, 4 februarie, iar tânărul a părăsit inițial locul accidentului, dar a revenit ulterior la Serviciul Rutier Iași, alături de un avocat.

Acum, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au finalizat dosarul tragediei rutiere și l-au trimis în judecată pe şoferul care a produs accidentul rutier, punându-l sub acuzare pentru omor calificat şi tentativă la omor calificat, ținând cont și de faptul că a fost rănite și alte persoane în accident, fiind implicate mai multe mașini în carambol, scrie ziaruldeiasi.ro.

Din punct de vedere juridic, este pentru prima dată când un accident rutier soldat cu pierdere de vieţi omeneşti este încadrat la această infracţiune, toate cazurile similare fiind tratate de justiţie ca ucideri din culpă.

Diferenţa semnificativă dintre cele două infracţiuni este cuantumul de pedeapsă, în cazul omorului calificat pedeapsa fiind între 15 şi 25 de ani, în timp ce pentru ucidere din culpă, atunci când sunt două victime, pedeapsa maximă pe care judecătorul o poate acorda este de 7 ani şi jumătate.

In rechizitoriu se arată detalii despre modul în care s-a produs accidentul, dar este detaliată și argumentarea juridică ce a condus la concluzia că șoferul poate fi judecat pentru omor calificat și nu pentru ucidere din culpă, potrivit bzi.ro.

Claudiu Marian Pașnicu va fi judecat pentru omor calificat

Claudiu Marian Pașnicu va fi judecat pentru omor calificat

„La data de 04.02.2016 ora 13:09, inculpatul Pașnicu Claudiu Marian, aflat la volanul autoturismului cu numărul de înmatriculare IS-15-YCE,  a încălcat mai multe reguli de circulație, a circulat pe contrasens, a ignorat culoarea roșie a semaforului și a pătruns cu viteza foarte mare în intersecția șoseaua Nicolina – Aleea Rozelor,  unde a intrat în coliziune din lateral cu autoturismul marca Dacia Logan cu nr. de înmatriculare IS-01-HTX, care a fost proiectat în autoturismele aflate pe sensul celalălt de mers”, se arată în rechizitoriu.

„In urma impactului a rezultat decesul victimelor Buzea Mihaela Liliana (conducătorul auto) și Buzea Eugen (ocupantul locului dreapta față) și rănirea și punerea în pericol a vieții persoanei vătămate Marinescu Constantin, aflat în autoturismul Ford Focus cu numărul de înmatriculare IS-10-DVU, situat la acel moment pe banda 2 de circulație, și a persoanei vătămate Popa Teodor Alexandru aflat în autoturismul Citroen C4 cu numărul de înmatriculare B-57-YBK, situat la acel moment pe banda 1 de circulație, acționând cu forma de vinovătie a intenției indirecte”, a completat procurorul.

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

ȘTIREA MEA/Daniel Sandu, cel mai premiat regizor de la Gala Gopo, merge cu metroul

”Dovadă de normalitate. Cel mai premiat regizor la Premiile Gopo circula prin București cu metroul” …

Leave a Reply

Your email address will not be published.