MOD DE PREPARARE:
Pune ierburile aromate si usturoiul într-un mojarcu pistil si mărunţeşte-le până se formează o pasta. Adaugă uleiul de măsline, muştarul şi parmezanul, dacâ fotoseşti,
şi amestecă în continuare. Adaugă sare şi piper după gust, apoi unge cottetele cu pasta formată. Lasa-le la marinatîn frigidertimp de 1 oră.
Incinge cuptorul la 200°C. Unge o tavă cu ulei de măsline, aşazăîn ea cotletele marinate şi dă-le la cuptor timp de 30-40 de minute, până se rumenesc şi capătă o crustâ crocantâ.
Când sunt gata, scoate-le din cuptor şi lasă-le să se odihnească timp de 10 minute, înainte de a Ie felia. Friptura arată apetisant servită cu garnitură de cartofi sau legume la cuptor.
INGREDIENTE:
6 cotlete de miel, netransate
2 linguri ulei de masline, plus extra pentru uns
5 linguri de muştar Dijon
4 căţei de usturoi, zdrobiţi
2 linguri frunze de rozmarin proaspăt
2 linguri frunze de cimbru proaspăt
2 linguri de pătrunjel proaspăt
2 lingură de parmezan ras, optional
cartofi şi legume la cuptor, pentru servit în crustă de ierburi cu muştar