06/12/2021

Rock’n’ Folclor! Dirty Shirt, prima formație rock ce a fost în turneu cu un ansamblu folcloric

Performanță unică în biz-ul muzical autohton, Dirty Shirt au dus la bun sfârșit unul dintre cele mai ambițioase turnee făcute de o trupă rock românească. ”FolkCore deTour” i-a unit deopotrivă pe  importante scene din țară pe rockerii maramureșeni și Ansamblul folcloric național Transilvania.

Niciodată la un concert metal scenele n-au fost atât de pline căci folcloriștii din ansamblu și-au combinat virtuozitatea cu forța heavy metal-ului pentru acest proiect unic, ce, descris în cifre, a fost unul impresionant. Patru  autocare au străbătut mii de kilometri între la Baia Mare, Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Brașov și București, orașele cuprinse de turneu), a fost nevoie de 30 de camere de hotel pentru fiecare oprire și o numeroasă echipă a filmat întreg tour-ul. Alături de echipa tehnică, de imagine, trupa de deschidere (”E-an-na”), 50 de persoane au fost în turneul organizat minuțios de promoterul Nelu Brîndușan.

Un fapt lăudabil, o parte din cheltuielile turneului au fost acoperite prin programul național de finanțare a proiectelor culturale ale Administrației Fondului Cultural Național. Concertele din turneu, la care mii de rockeri au asistat (cel mai mare spectacol a fost găzduit de Arenele Romane din București, pe 1 aprilie a.c.) reprezintă material pentru un DVD al trupei Dirty Shirt, ce va fi lansat în mai multe țări din Europa.

Fără îndoială „FolkCore Detour” este proiectul cel mai ambițios până în prezent și a reprezentat o adevărată provocare din punct de vedere artistic, logistic și tehnic, cu o producție generoasă”, ne-a declarat Nelu Brîndușan, tour managerul ambițioasei serii de concerte.

Înființată în 1995, în Seini, Maramureș, trupa Dirty Shirt (Mihai Tivadar , Dan „Rini” Crăciun, Robert Rusz, Cristi Bălănean, Pal Novelli, Vlad „X” Țoca și Dan Petean) este considerată una din cele mai originale apariții pe scena rock din România, datorită combinației de stiluri din orizonturi muzicale diferite: elemente preluate din folclorul românesc, funk, electro, progresiv, muzică clasică și mult heavy metal. De asemenea, versurile formației sunt în diverse limbi: engleză, română, franceză, sârbă și maghiară.

Post-ul Rock’n’ Folclor! Dirty Shirt, prima formație rock ce a fost în turneu cu un ansamblu folcloric apare prima dată în Libertatea.ro.

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

ȘTIREA MEA/Daniel Sandu, cel mai premiat regizor de la Gala Gopo, merge cu metroul

”Dovadă de normalitate. Cel mai premiat regizor la Premiile Gopo circula prin București cu metroul” …

Leave a Reply

Your email address will not be published.