02/07/2022

Scapa de stres. Secretul fericirii la locul de munca

V-ati intrebat vreodata de ce avem nevoie pentru a fi fericiti la locul de munca? Un salariu mai mare, o promovare, poate un birou mai mare? Ei bine, nu. Un psiholog din Anglia sustine ca secretul fericirii la locul de munca este echilibrul.

Invitata la postul britanic de televiziune SKY News, psihologul Emma Kenny a dezvaluit solutia fericirii la locul de munca.

“Activitati sociale, timp petrecut in aer liber, foarte putin oameni mai lucreaza acum afara. Toti lucram inauntru, in birouri si asta nu ne face bine deloc”, a declarat Emma Kenny, psiholog.

n cifre, formula fericirii la locul de munca suna cam asa :
– 2 ore si jumatate la birou,
– 2 ore in natura,
– o ora si jumatate de activitati de socializare,
– 2 ore de activitati fizice si neaparat,
– o ora pentru masa de pranz, savurata, de preferinta, in afara cladirii in care lucram.
“Trebuie sa schimbam felul in care muncim si sa lucram intr-un mod mai productiv, daca vrem sa fim mai fericiti”, a adaugat Emma Kenny.
Oricat de bine ar suna, va fi greu sa ne convingem sefii ca vom fi la fel de eficienti dintr-un parc sau dintr-o cafenea, ori ca vom reusi sa strecuram doua ore de activitati fizice in fiecare zi.
Cand in joc este insa fericirea, trebuie sa facem compromisuri, insista psihologii:
“Evident, ziua noastra nu are 100 de ore, asa ca nu avem 2 ore in fiecare zi in care sa ne plimbam, dar ce putem face este sa incercam sa intersectam toate aceste elemente.”
“Un angajat fericit este un angajat eficient”. Asta sustin si cei care conduc deja faimoasele companii din Silicon Valley, in Statele Unite.

Aici nimic nu e prea mult, sau prea extravagant. Google, Facebook, sau Yahoo, isi rasfata angajatii cu tot ce si-ar putea dori la locul de munca, de la sali de jocuri, pana la tunsori si mancare gratuita, sau chiar propria gradina.

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

O analiză completă! De ce boală suferă părinții care și-au dat fetița de 3 ani pedofililor și ce urmări vor avea aceste orori asupra copilului

Psihologul Cezar Laurenţiu Cioc explică detaliat, din perspectivă psiho-medicală, tendinţele unor oameni cu deviaţii psihice …

Leave a Reply

Your email address will not be published.