25/10/2021

Șeful de promoție care a crescut în centrul de plasament din Secăria. Abandonat de părinți, Andrei vrea să devină medic

Lecție de viață oferită de șeful de promoție care a crescut în centrul de plasament din Secăria, județul Prahova. Pe când avea doar 8 ani, Andrei Voicu a fost abandonat de familie și a învățat de la o vârstă fragedă să lupte cu greutățile vieții.

De curând, și-a aniversat majoratul, fără petreceri fastuoase și cadouri. Tânărul, în vârstă de 18 ani, are planuri mari și vrea să devină medic, scrie observatorulph.ro.

Andrei Voicu este considerat un „veteran” al Centrului de Plasament de tip familial din Secăria, locul pe care-l numește casă de 10 ani. A povestit cu degajare despre momentul dureros în care a ajuns printre copiii de la Secăria.

Centrul de plasament din Secăria unde a crescut Andrei

 

 

 

 

 

 

 

 

 

S-a născut la Măgurele care s-a destrămat pe când el avea o vârstă fragedă. Avea opt ani când, împreună cu fratele lui, a ajuns în grija bunicii paterne, care i-a îngrijit până când s-a stins din viață.

„De atunci, ni s-a schimbat și nouă viața. Am fost aduși la Secăria de un unchi care a spus că nu poate avea grijă de noi. Eu aveam opt ani, iar fratele cinci… A trecut ceva timp până a aflat mama de noi, dar și după ce a aflat tot aici am rămas. Ne-a fost greu la început. O astfel de schimbare nu e ușoară, dar ne-am obișnuit și am mers mai departe“, a mărturisit Andrei.

Șeful de promoție care a crescut în centrul de plasament vrea să ajungă medic și să nu ceară „șpagă”

Tânărul spune că i-a plăcut să citească și să învețe. La școala generală a fost mai mereu printre primii și a intrat fără probleme la Liceul „Simion Stolnicu“, din Comarnic, fiind primul admis la profilul „Protecția Mediului“.

Pentru că îi place să studieze, Andrei a devenit șef de promoție și este nelipsit de la olimpiade. Tânărul are planuri mari pentru că vrea să devină medic generalist.

 „Vreau să ajut oamenii și știu că o voi face fără bani, adică fără șpagă. La mine nu va exista așa ceva. Omul va veni cu speranța de a-l face bine, nu pentru a-i «consulta» buzunarul sau portofelul“, a spus tânărul.

Știe că trebuie să muncească pentru a-și vedea visul cu ochii. Cu moral de fier, privește încrezător spre viitor. S-a împăcat, în schimb, de multă vreme cu trecutul pentru că a avut puterea să-și ierte mama care nu s-a mai interesat de soarta lui.

Tânărul le este recunoscător asistenților maternali care l-au educat și l-au pregătit pentru viață, atât pe el, cât și pe ceilalți 16 copii de la Secăria.

De Paște, toți acești copii visează să primească de la Iepuraș cadouri și dulciuri. Andrei însă se pregătește de pe acum pentru examenul de admitere la Medicină, așa că orice sfat și materiale didactice i-ar prinde bine. Tânărul și-ar dori și niște porți de fotbal pentru ca „frații” săi să poată facă mișcare în curtea centrului de plasament.

.

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

ȘTIREA MEA/Daniel Sandu, cel mai premiat regizor de la Gala Gopo, merge cu metroul

”Dovadă de normalitate. Cel mai premiat regizor la Premiile Gopo circula prin București cu metroul” …

Leave a Reply

Your email address will not be published.