25/07/2021

Trei frați din Neamț, arestați după ce au falsificat contul Andreei Marin de pe Facebook. Au strâns peste 30.000 de dolari folosind numele vedetei

Trei frați din Neamț au vrut să găsească o rețetă rapidă de a se îmbogăți, dar au fost arestați după ce au falsificat contul Andreei Marin de pe Facebook. Tinerii erau cercetați sub control judiciar în dosarul de fraudă informatică și s-au întâlnit ca să discute despre dosarul penal. Acest lucru le era interiz prin condițiile impuse de judecători, așa că frații au ajuns în spatele gratiilor pentru următoarele 30 de zile.

Frații Alexandru, Ovidiu și Valentin Lăcătuș sunt acuzați că au creat conturi false de Facebook pe numele unor vedete, precum Andreea Marin și Teo Trandafir. Tinerii, cu vârste cuprinse între 22 și 39 de ani, au demarat chiar și campanii umanitare, folosindu-se în mod fictiv de imaginea vedetelor. Astfel, au reușit să strânsă, peste 33.000 de euro și 1.000 de lei, sume care au ajuns în buzunarul lor. Atunci, au intrat în vizorul procurorilor DIICOT Suceava.Cei trei frați au fost prinși de mascați și duși la audieri la sediul DIICOT Suceava

„În urma supravegherii judiciare a trei suspecți, aflați sub măsura controlului judiciar, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Neamț – Biroul Supravegheri Judiciare s-au sesizat de nerespectarea unei obligații impuse de instanță pentru cei trei bărbați, fapt pentru care, în data de 20.02.2017, au înaintat propunerea pentru luarea unei măsuri mai severe. În data de 22.02.2017, instanța de judecată a dispus înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestului preventiv pentru 30 de zile, cei trei bărbați fiind preluați de polițiștii nemțeni și încarcerați”, a declarat Elena Bulgărea, purtător de cuvânt al IPJ Neamţ, pentru zch.ro.

Frații arestați după ce au falsificat contul Andreei Marin de pe Facebook obțineau fraudulos chiar și 300 de dolari pe săptămână

Dosarul, în care sunt cercetați cei trei frați, a fost instrumentat de DIICOT Suceava, în martie 2016. Potrivit anchetatorilor, doi tineri „împreună cu alţi complici ai lor au creat o pagină falsă, pe o reţea de socializare, pe numele unei persoane publice şi au demarat o campanie de întrajutorare, cerând sprijin financiar pentru copiii nevoiaşi din orașul Beiuş, jud. Bihor”.

Andreea Marin este una dintre vedetele care au confirmat că tinerii s-au folosit de imaginea sa în mod fraudulos.

”O veste pe care o așteptați demult: ancheta DIICOT în desfășurare în privința suspecților care au încasat aproximativ 35000 de dolari din donații în urma apelurilor legate de cazuri umanitare false, în numele unor persoane publice, printre care mă număr. Falsificatorii clonau conturi de facebook ale persoanelor publice și apoi profitau de oamenii cu suflet care răspundeau cererilor de donații. Acesta, și nu altul, este contul meu oficial, iar ca să vă dați seama care este diferența față de un cont fals, urmăriți ca lângă numele paginii să existe un ecuson albastru”, a scrie, în octombrie 2016, realizatoarea TV pe contul său oficial de Facebook.

Cei trei frați, împreună cu un alt tânăr, au reușit să păcălească peste 270 de persoane. Oamenii credeau că ajută familii nevoiașe, în urma presupuselor apeluri umanitare lansate de Andreea Marin sau de Teo Trandafir, care s-au dovedit a fi false.

Tinerii au fost prinși de ofițerii DIICOT într-o sală de jocuri, unde jucau la păcănele. Chiar și după ce au fost reținuți, inculpații urmau să primească noi sume de bani prin transfer bancar de la noi victime.

 

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

ȘTIREA MEA/Daniel Sandu, cel mai premiat regizor de la Gala Gopo, merge cu metroul

”Dovadă de normalitate. Cel mai premiat regizor la Premiile Gopo circula prin București cu metroul” …

Leave a Reply

Your email address will not be published.