30/11/2021

Proteste anticorupție înăbușite la Moscova | Aproximativ 30 de manifestanți au fost arestați

Autoritățile ruse au arestat până la 30 de manisfetanți care au ieșit pe străzile din Moscova, pentru a protesta față de corupție. Mult mai puțin oameni au avut curajul de a mai ieși în stradă, în comparație cu acțiunea de amploare din urmă cu o săptămână.

Între 20 și 30 de protestatari au fost reținut în centrul Moscovei, în timp ce încercau să organizeze un marș către Kremlin, relatează Reuters. Ei au fost acuzați că “au deranjat ordinea publică”.

Aproximativ 100 de oameni au protestat în centrul capitalei ruse, un număr mult mai mic față de cei care au ieșit în stradă săptămâna trecut, în ceea ce a fost cea mai mare acțiune anti-Kremlin de la valul de proteste din 2011/2012.

Înainte de acțiunea de astăzi, autoritățile ruse au blocat accesul la numeroase pagini de internet în care se promova acțiunea de protest.

Săptămâna trecută, mai multe proteste antiguvernamentale au zguduit Rusia. Bloggerul Aleksei Navalnîi, unul dintre principalii opozanţi ai preşedintelui Vladimir Putin, a fost arestat şi inculpat pentru că a încălcat normele de organizare a manifestaţiilor în ţară. Totodată, peste 600 de manifestanți au fost arestați.

Citește și: Proteste anticorupție în Rusia. Peste 600 de oameni au fost arestați. Un opozant rus a fost condamnat la închisoare | FOTO

Protestele au loc în urma acuzațiilor lansate de Fundaţia Anticorupţie Navalnîi, potrivit căreia premierul rus are o colecţie însemnată de vile, iahturi şi podgorii, inclusiv o casă pentru creşterea raţelor.

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

ȘTIREA MEA/Daniel Sandu, cel mai premiat regizor de la Gala Gopo, merge cu metroul

”Dovadă de normalitate. Cel mai premiat regizor la Premiile Gopo circula prin București cu metroul” …

Leave a Reply

Your email address will not be published.