18/04/2024

Un pompier din Hunedoara ridică o casă pentru un bătrân rămas pe drumuri. Gestul militarului, făcut în Săptămâna Mare

Un pompier din Hunedoara ridică o casă pentru un bătrân care a rămas fără un acoperiș deasupra capului în urma unui incendiu violent. Plutonierul major Petre Pavel nu a rămas nepăsător față de suferința și, cu ajutorul mai multor oameni inimoși, a reușit să strângă bani pentru a ridica o nouă locuință pentru pensionar.

La sfârșitul lunii decembrie, plutonierul major Petre Pavel și colegii săi de la Garda de Intervenție Lupeni au fost mobilizați pentru a stinge un incendiu care a cuprins o casă în localitatea Uricani. În doar câteva minute, locuința s-a făcut scrum din cauza flăcărilor care s-au extins cu repeziciune. Ca prin minune, un bărbat, în vârstă de 65 de ani, a supraviețuit incendiului violent.

Un pompier din Hunedoara ridică o casă pentru un bătrân rămas fără adăpost în urma unui incendiu

Pentru Petre Pavel, intervenția nu a fost una obișnuită deoarece bătrânul, rămas fără un acoperiș
deasupra capului, este chiar vecinul mamei sale.

„Din păcate, vecinul a rămas pe drumuri. A stat la noi, în casa părintească, o perioadă. Apoi i-am adus o baracă în care să poată locui. Dar nu poţi trăi într-o baracă de 2/3. E suflet de om. M-am decis să caut ajutoare, să-i construiesc o căsuţă. A lui. Să poată să-şi trăiască liniştit bătrâneţea”, a explicat Petre Pavel (foto), pentru avantulliber.ro

Pompierul, în vârstă de 30 de ani, a curățat locul vechii case devastate de incendiu și, cu banii strânși din donații, a cumpărat materiale de construcție. Deja a turnat fundația noii locuințe.

Un pompier din Hunedoara ridică o casă pentru un bătrân

Lucrările la noua casă au început deja, cu ajutorul pompierului

Inspectorul șef al I.S.U. Hunedoara, locotenet colonel Viorel Demean, spune că exemplul lui Petre Pavel este unul demn de urmat. Colegii militarului susțin că vor să dea și ei o mână de ajutor și să susțină financiar efortul de a construi pensionarului o casă nouă.

sursă foto: ISU Hunedoara

 

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

ȘTIREA MEA/Daniel Sandu, cel mai premiat regizor de la Gala Gopo, merge cu metroul

”Dovadă de normalitate. Cel mai premiat regizor la Premiile Gopo circula prin București cu metroul” …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *