25/10/2021

UPDATE | Atentat la spitalul militar din Kabul. Zeci de oameni au fost uciși de teroriștii care s-au deghizat în doctori

Atac armat la principalul spital din Kabul. Mai mulți oameni au atacat unitatea și s-au baricadat în interior, relatează presa internațională. Statul Islamic a revendicat atentatul.

UPDATE 14.10: Bilanțul atacului de la principalul spital militar din Kabul se ridică la 30 de morți și peste 50 de răniți, au anunțat oficialii afgani. Totodată, atacul revendicat de Statul Islamic s-a încheiat, toți teroriștii fiind uciși de forțele care au intervenit. „Atacul s-a încheiat, toți atacatorii au fost uciși”, a anun’at purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne afgan, Sediq Sediqqi.

UPDATE 11.30. Teroriștii s-au deghizat în doctori pentru a ataca spitalul militar din Kabul, relatează Sky News. Potrivit unui prim bilanț, patru persoane au murit și alte 60 au fost rănite în urma atacului. Un angajat al spitalului a povestit că a văzut trei teroriști îmbrăcați cu halate albe, după ce unul dintre ei s-a detonat la o intrare a spitalului.

Un alt angajat a povestit că a văzut un individ înarmat și îmbrăcat în uniforma de medic deschizând focul cu un AK-47, pe care ținut ascuns până atunci. Acesta a ucis cel puțin un pacient și un angajat al spitalului.

„Atacatorii se află acum la etajele doi și trei, unde are loc un schimb de focuri”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului afgan al Apărării.


O explozie a avut loc în centrul capitalei afgane, iar la scurt timp mai mulți bărbați înarmați au atacat spitalul.

”Spitalul Sardar Daud Khan este atacat, ştim că mai mulţi atacatori au intrat înăuntru”, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului Apărării, generalul Daulat Waziri, potrivit AFP.

Spitalul militar se află în apropierea altor două spitale civile, în zona Wazir Akbar Khan, unde sunt sediile mai multor ambasade, bine păzite.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne a declarat că atacul era în curs, fără să ofere alte detalii. În acest moment, nu este clar câte persoane ar fi fost ucise sau rănite.

 

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

ȘTIREA MEA/Daniel Sandu, cel mai premiat regizor de la Gala Gopo, merge cu metroul

”Dovadă de normalitate. Cel mai premiat regizor la Premiile Gopo circula prin București cu metroul” …

Leave a Reply

Your email address will not be published.