25/06/2024

Uraganul Harvey lovește puternic statul american Texas. Rafalele de vânt au depășit 200 de km/h

Uraganul Harvey a lovit statul Texas, în timpul nopții. Furtuna puternică a adus rafale de vânt de aproximativ 215 kilometri la oră, crescând chiar în intensitate. Meteorologii se așteaptă ca aceasta să fie cea mai puternică furtună care lovește SUA din ultimii 12 ani, relatează BBC News.

Uraganul Havery a crescut în intensitate, ajung la categoria 4, pe o scară de la 1 la 5. Furtuna a lovit coastele Texasului şi milioanele sale de rezidenţi cu vânt extrem de puternic care o doborât copaci şi cu ploi torenţiale care au inundat străzile.

Sunt așteptate ploi extrem de puternice, guvernatorul statatului avertizând că vor fi inundații în mai multe zone. De altfel, Greg Abbot a declarat că Harvey „se transformă într-un uragan foarte complex şi periculos”, iar într-o scrisoare adresată preşedintelui Donald Trump a solicitat ajutor federal. El a afirmat că furtuna şi ploile torenţiale ar putea produce pagube de miliarde de dolari şi pierderi de vieţi omeneşti. Ulterior, Donald Trump a anunțat pe Twitter că a semnat acest document.

În multe orașe, Harvey a provocat deja pabube, însă abia a atins uscatul, așa că bilanțul nu poate fi realizat în acest moment.  Primarul orașului Rockport a avertizat că mai mulți oameni ar fi rămas blocați într-o casă, unde acoperișul a fost smuls de rafalele de vânt, iar echipele de salvare nu au reușit să ajungă la fața locului.

<blockquote class=”twitter-video” data-lang=”en”><p lang=”en” dir=”ltr”>Hard to sleep with the roar of the wind in Port Lavaca TX as the eye of <a href=”https://twitter.com/hashtag/Harvey?src=hash”>#Harvey</a> makes its closest approach. Water rise record 5.5′ so far. <a href=”https://t.co/mvYaluipxu”>pic.twitter.com/mvYaluipxu</a></p>&mdash; Mike Seidel (@mikeseidel) <a href=”https://twitter.com/mikeseidel/status/901317984093962241″>August 26, 2017</a></blockquote>
<script async src=”//platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>

Uraganul Harvey, cel mai puternic din ultimii 12 ani

Furtuna este una dintre cele mai puternice care lovește teritoriul american din ultimii 12 ani. Mai precis, în octombrie 2005, uraganul Wilma a lovit coasta statului Florida, provocând moartea a 87 de oameni. În plus, numeroase locuințe au fost făcute una cu pământul. În același an, în luna august, uraganul Katrina a devastat orașul New Orleans, ducând la moartea a aprape 2.000 de oameni. În plus, Harvey este primul uragan de categoria 4 care lovește SUA după Charley, în 2004.

Îngrijorări privind rafinăriile din Texas

Uraganul Harvey a stârnit îngrijorare și în ceea ce privește efectele pe care le-ar putea avea asupra rafinăriilor din regiunea texană. Traiectoria lui Harvey „ar putea să afecteze în mod direct inima ‘culoarului american al rafinăriilor’ care reprezintă aproximativ o treime din capacităţile ţării şi care comercializează zilnic aproximativ şapte milioane de barili”, a relevat Phil Flyn de la Price Futures Group.

„Rafinăriile ar putea pe de o parte să fie avariate din cauza rafalelor de vânt, însă ele ar putea mai ales să fie inundate, eventual să rămână fără curent”, a anunţat James Williams de la WTRG Economics.

De altfel, 39 de platforme de producție de petrol și gaze naturale, care reprezintă 9,5% din producţia de petrol şi 14,7% din cea de gaze naturale, au fost evacuate.

Post-ul Uraganul Harvey lovește puternic statul american Texas. Rafalele de vânt au depășit 200 de km/h apare prima dată în Libertatea.ro.

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

Avocat pentru divort si partaj

Avocat pentru divort si partaj

Avocat Diana Ciocârlan este experta in Dreptul Familiei si are o vasta experienta in Divorturi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *