11/12/2023

9 alimente sanatoase care ne inveselesc si ne dau pofta de viata

Moleşeala caracteristică primăverii ne afectează negativ starea de spirit şi nu ştim cum să ne mai schimbăm dispoziţia. Nutriţioniştii americani ne recomandă mai multe alimente sănătoare care ne dau poftă de viaţă.
Sfeclă. Este este o legumă mai puţin folosită, dar conţine foarte mult magneziu. Un studiu australian arată că depresia este cauzată de nivelul scăzut de magneziu.

Ciocolată neagră. Îmbunătăţeşte fluxul sangvin şi oferă instantaneu o stare de spirit pozitivă. Ciocolata neagră te va ajuta să devii mai energic, însă trebuie consumată cu moderaţie, pentru a nu avea efecte adverse.

Iaurt grecesc. Este bogat în calciu şi ajută la eliberarea oxitocinei, hormonul responsabil cu starea de bine. Iaurtul grecesc are mai multe proteine decât cel obişnuit şi ajută la scăderea în greutate.

Miere. Beneficiile mierii sunt mai mari decât îmbunătăţirea stării de bine. Mierea conţine quercetin şi kaempferol, care ajută la prevenirea depresie şi menţinerea creierul sănătos.

Ouă. Conţine vitamina B, acizi graşi omega-3, iod şi proteine. Aceşti nutrienţi sunt foarte importanţi pentru sănătatea creierului, pe care-l scapă de tensiune.

Cocos. Conţine trigliceride, care sunt grăsimi speciale. Acestea îmbunătăţesc starea de spirit şi în general starea de sănătate a creierului. Reţine că laptele de cocos este de fapt destul de nesănătos.

Fasole. Conţine magneziu, un mineral responsabil cu nivelul de energie din organism.

Nuci. Sunt una din cele mai bogate surse alimentare de serotonină, o substanţă care ne face să ne simţim mai fericiţi şi mai calmi.

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

Culmea ridicolului! Pe bune, știți cum se numea calul lui Ștefan cel Mare? Răspunsul îți poate aduce cetățenie română

O refugiată din Afganistan, stabilită de opt ani în Timişoara, nu are cetăţenie română pentru …

Un comentariu

  1. Eu mananc multa ciocolata, poate ca de aceea sunt mereu vesela si plina de viata 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.