30/04/2024

FOTO| Uraganul Harvey crește din nou în intensitate și ar putea lovi a doua oară Huston. Nouă persoane și-au pierdut viața

Starea de urgență continuă în Texas, unde au fost mobilizați 12.000 de soldați ca răspuns la inundațiile monumentale cauzate de uraganul Harvey, care a paralizat metropola Houston, scrie AFP.

După trei decese confirmate legate de Harvey în acest weekend, furtuna ar fi provocat moartea a încă șase persoane, potrivit Departamentului Judiciar Harris County. În urma autopsiilor urmează să se stabilească exact cauza morții acestora.

Principala amenințare rămâne, însă, creșterea apelor după ce furtuna pare să crească din nou în intensitate și ar putea lovi a doua oară Huston, al patrulea cel mai mare oraș din Statele Unite, cu 2,3 ​​milioane de locuitori. Se așteaptă ca punctul de maximă intensitate să fie atins abia miercuri sau joi.

Imaginile surprinse în metropola americană sunt pur și simplu terifiante, dar și spectaculoase.

Localnicii au fost instruiți să rămână în case de către primarul care a dorit să evite un exod masiv și potențial periculos.

În cursul zilei de luni, la aproape trei zile după ce uraganul din categoria 4 a lovit Golful Mexic, a continuat să plouă.

Peste 2.000 de persoane au fost salvate până în prezent de către poliția și pompierii din Houston. Operațiunile de salvare care se desfășoară adesea cu bărci sau bărci ușoare pe străzile care au devenit canale, și apa care continuă să crească.

Autoritățile locale au apelat la texani pentru solidaritate, în special pentru cei care au bărci.

Greg Abbott, guvernatorul Texas, cel de-al doilea cel mai mare stat al țării, a mobilizat luni toți cei 12.000 de soldați ai Gărzii Naționale din Texas, după ce a început activitatea cu 3.000 de persoane. Acest corp de rezerviști, alcătuit din civili care participă la o pregătire regulată în armată, va avea sarcina de a asigura securitatea.

Agenția Federală de Urgență, Fema, se pregătește să găzduiască 30.000 de persoane în centre de primire de urgență din regiune. În Houston, 5.500 de persoane se aflau în centre luni dimineața, iar numărul lor urmează să crească „în mod exponențial”, potrivit primarului.

În Washington, în ajunul călătoriei sale în țară marți, Donald Trump a salutat coordonarea eforturilor de ajutorare între autoritățile federale și locale. „Este un volum istoric de apă”, a spus el de la Casa Albă. „Nu a existat niciodată așa ceva. Oamenii o administrează incredibil de bine, texanii au perseverat cu adevărat. Guvernul federal este gata să susțină acest efort, dar pentru moment cel mai important lucru este să asigure siguranța celor care sunt încă amenințați”, a adăugat el.

Houstonul, cel mai grav afectat, nu figurează în programul liderului de la Casa Albă. Între timp, numărul persoanelor care au trebuit salvate de poliţie şi de Paza de Coastă de când furtuna Harvey a lovit Houston a depăşit 6.000.

Preşedintele şi prima Doamnă vor pleca marţi dimineaţă la Corpus Christi, unde vor discuta cu reprezentanţii echipelor de salvare şi cu autorităţile locale. Apoi, cuplul prezidenţial va merge în Austin, pentru a inspecta Centrul de Operaţiuni de Urgenţă al Departamentului pentru Siguranţă Publică din Texas. Vizita se va încheia cu o şedinţă cu liderii statului Texas.

Nivelul apelor a crescut cu peste 50 de centimetri de joi, iar în unele locuri sunt mai mult de 70 de centimetri.

Potrivit Serviciului Național de Meteorologie punctul maxim al inundațiilor ar urma să fie atins doar miercuri sau joi.

Evacuările obligatorii au fost comandate și în unele părți ale orașului Richmond, precum și în Jefferson, în timp ce în Houston aceste evacuări nu erau obligatorii, dar erau recomandate în unele locuri.

Inima furtunii, care se mișcă încet, trebuie să se întoarcă în golf, marți, înainte de a se ridica miercuri spre nord-est, lovind sud-vestul Louisiana. Vântul este așteptat să rămână la o viteză moderată de aproximativ 75 km/h.


Citește și: FOTO| O vedetă porno este noua țintă a ISIS. Mia Khalifa a apărut decapitată în materiale de propagandă


 

Post-ul FOTO| Uraganul Harvey crește din nou în intensitate și ar putea lovi a doua oară Huston. Nouă persoane și-au pierdut viața apare prima dată în Libertatea.ro.

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

Avocat pentru divort si partaj

Avocat pentru divort si partaj

Avocat Diana Ciocârlan este experta in Dreptul Familiei si are o vasta experienta in Divorturi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *