25/01/2022

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „M-a bătut, m-a jignit, se poartă cu mine ca şi cu ultima cârpă, însă când vrea să întreţină relaţii sexuale devine brusc drăgăstos”

De când lumea si pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Adela, specialista noastră în probleme de cuplu, îți stă la dispoziție.

Dragă Adela,

Am 29 de ani, sunt căsătorită şi am trei copii. Am nevoie de un sfat de la ţine pentru că am o problema gravă în căsnicie. Pe scurt, am ajuns într-un punct al relaţiei în care pot spune sigur că nu îmi mai iubesc soţul. Şi asta deoarece mi-a făcut mult rău în trecut.

M-a bătut, m-a jignit, se poartă cu mine ca şi cu ultima cârpă, însă când vrea să întreţină relaţii sexuale cu mine devine brusc drăgăstos.

Aici intervine şi problema mea, pentru că atunci când face asta eu îl resping, mi-e silă de el, nu îl suport să mă atingă.

Aş vrea să pun capăt relaţiei noastre, dar mi-e frică, pentru că am mai încercat şi a avut urmări grave. Adică el a încercat să se sinucidă.

Spune-mi, te rog, ce mă sfatuești să fac, pentru că uneori simt că nu mai am putere să lupt. Te mai rog ceva: din motive de siguranţă, te rog să nu îmi spui numele public.

Aştept răspunsul tău.

Adela răspunde:

Draga mea,

E greu de crezut că un om care se comportă așa cum ai descris ar fi în stare să se sinucidă din dragoste. Mă tem că mai mult a făcut-o ca să te sperie pe tine, știindu-te sensibilă la asemenea lucruri. 

Dacă vrei să rezolvi această problemă, în primul rând trebuie să nu-ți mai fie frică de el. Nici atunci când țipă, nici atunci când îl respingi. Dacă țipă, țipă și tu, mai tare decât el. Dacă încearcă să te lovească, amenință-l că te duci la medicul legist și vei avea câștig de cauză la divorț. Cumva trebuie să-ți găsești puterea interioară și să schimbi raporturile de forțe, astfel încât să ajungă să fie el cel speriat, nu tu.

Cu oameni ca el, nu ai altă soluție. Cum reușești aceasta? Gândește-te la ce ai de pierdut. Gândește-te că, de fapt, dacă ai fi numai tu cu copiii, ai avea mult mai multă liniște, iar ei s-ar dezvolta mult mai armonios decât într-o casă în care părinții se ceartă non-stop. Fă-o pentru tine și pentru ei. Dacă te mai amenință că se sinucide, spune-i că acestea sunt semnele unei boli psihice și că, dacă va încerca ceva, înseamnă că are nevoie de ajutor specializat și vei fi nevoită să ceri sprijinul autorităților pentru a-l interna într-o clinică psihiatrică. Fii fermă și fără milă pentru orice răutate a lui.

Ori se dă pe brazdă, ori te lasă în pace.

 

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

O analiză completă! De ce boală suferă părinții care și-au dat fetița de 3 ani pedofililor și ce urmări vor avea aceste orori asupra copilului

Psihologul Cezar Laurenţiu Cioc explică detaliat, din perspectivă psiho-medicală, tendinţele unor oameni cu deviaţii psihice …

Leave a Reply

Your email address will not be published.