14/06/2024

Bebelușul din Sibiu, chinuit din cauza bacteriilor din spital. Mama lui nu iese mai niciodată din casă ca să aibă grijă de el

Sacrificii enorme pentru bebelușul din Sibiu, chinuit din cauza bacteriilor din spital. Mama pruncului este nedezlipită de el de când a aflat că micuțul Ayan suferă de o boală rară de la vârsta de șapte luni. Părinții au făcut eforturi disperate ca să-și vindece fiul, care a contractat și mai multe bacterii din spital.

Micuțul Ayan și-a bucurat nespus de mult părinții când a venit pe lume în urmă cu un an la Maternitatea din Sibiu. După doar câteva luni, mama lui, care este asistentă la Ambulanța din Sibiu, și-a dat seama că ceva nu este în regulă cu bebelușul care părea normal, scrie Turnul Sfatului.

Băiețelul nu își mișca mâinile și picioarele precum ceilalți copii. Numeroși medici le-au spus părinților că micuțul „poate e doar mai leneș”. Andreea Auner, mama lui Ayan, nu s-a mulțumit cu explicațiile bătrânești și a făcut mai multe investigații. Atunci a aflat că bebelușul suferă de amiotrofie spinală.

Ca să găsească tratamentul salvator, părinții și-au internat fiul în mai multe spitale. Ayan a contractat bacterii intraspitalicești, care i-ar putea agrava boala de care suferă. De la mijlocul lui ianuarie, de când a fost externa, Ayan se află în permanență în grija mamei sale, care nu poate merge niciunde fără el.

„Se simte vizibil mai bine acasă, dar e traumatizat oricum. Îi e frică de toată lumea. Nu pot pleca de lângă el, pentru că plânge imediat. Din cauza plânsului, se încarcă pulmonar și trebuie aspirat. De când ne-am întors acasă, eu nu am ieșit nici cinci minute din casă”, a precizat Andreea Auner, care este nevoită să aibă grijă de copil 24 de ore din 24.

Tratament experimental pentru bebelușul din Sibiu, chinuit din cauza bacteriilor din spital

Băielețul a împlinit săptămâna trecută un an, iar numeroși oameni din Sibiu s-au mobilizat să-i ajute pe părinții greu încercați de soartă. Pe un grup creat pe Facebook, mai multe tinere mame au scos la licitație mai multe obiecte, de la rochii de mirească, la biberoane, trotinete până la scaune de mașină pentru copii pentru a-l ajuta pe Ayan.

Până acum, familia băiețelului a reușit să strângă suma necesară ca să poată pleca în Franța. Medicii de la spitalul de stat din Paris au elaborat un tratament experimental pentur boala rară de care suferă micuțul.

„Suntem dispuși să încercăm acest tratament, care nu există altundeva în Europa. În Statele Unite, însă, este aprobat”, a explicat Andreea Auner, mama lui Ayan.

Potrivit medicilor, tratamentul înseamnă patru injecții în coloană, realizate în primele două luni. Mai apoi, injecțiile se reiau o dată la patru luni.

Dacă vreți să-l ajutați pe Ayan să se bucure de copilărie, puteți face donații în următorul cont: RO70RNCB 0233114475770001, deschis la Banca BCR, sucursala Sibiu, pe numele Suciu Auner Andreea.

 

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

ȘTIREA MEA/Daniel Sandu, cel mai premiat regizor de la Gala Gopo, merge cu metroul

”Dovadă de normalitate. Cel mai premiat regizor la Premiile Gopo circula prin București cu metroul” …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *