25/06/2024

Biografia lui Smiley

Date personale

Porecle: Smiley
Functia detinuta: Cantaret
Data si locul nasterii: 27.07.1983, Pitesti
Stare civila: Necasatorit
Copii: Nu are
Nationalitate: romana

Cele mai importante evenimente din viata ta: Membru al trupei Simplu cu care are o activitate de peste 10 ani, avand in acelasi timp si o cariera solo.

Cariera

Functii detinute: Cantaret, compozitor, producator, prezentator si actor.
Evolutie: In anul 2001, CRBL avea sa-i propuna lui Andrei sa faca parte din trupa Simplu, dupa ce initial incercase sa obtina un loc in formatia Akcent. Desi propunerea a venit din partea unui membru al trupei, Smiley a dat proba pentru casa de discuri Roton.

Ca membru al formatiei, Andrei a fost nevoit sa invete si sa danseze. Pentru ca era intotdeauna bine-dispus si ii inveselea pe cei din jurul sau, vechiul Andrei a primit porecla de Smiley, porecla pe care si-o foloseste in prezent ca nume de scena.

De-a lungul timpului, Smiley a ajuns in atenția publicului, atat ca solist al trupei SIMPLU, dar si ca artist solo. Albumele sale de debut au avut vanzari uriase si au atras simpatia oamenilor.
Alaturi de SIMPLU, Smiley a lansat cinci albume, toate premiate cu discuri de aur: Oare stii (lansat in anul 2002), Zece (lansat în anul 2004), RMX Simplu (lansat in anul 2006), Simplu Best Of (lansat in 2006), Oficial îmi merge bine (lansat in anul 2006).

In 2008, Smiley si Simplu au castigat premiul “Best show” pentru “Istoria Dansului”.

Tot in 2008, ‘Smiley’ a lansat primul sau album solo, “In lipsa mea“, album care a fost premiat cu un disc de aur si cu distinctia “Best album” la Romanian Music Awards.

Primul single de pe album, “In lipsa mea“, a fost declarat “Best song” si i-a adus acestuia premiul de “Best solo artist” . Single-urile de pe acest album, care au ocupat primele locuri in topuri.

In 2010, Smiley a lansat cel de-al doilea album din cariera lui solo: “Plec pe Marte” (Best Pop Dance Album). Piesele de pe acest album au devenit rapid cunoscute publicului.

in 2011, Smiley lanseaza piesa care pentru 6 saptamani consecutive (potrivit Mediaforest Romania) va sta in fruntea topurilor muzicale: “Dream girl”. Tot in 2011, la Romanian Music Awards, Smiley a fost desemnat “Best Male” si “Best Pop” artist.

In 2012, artistul lanseaza single-ul “Dead man walking”, un nou succes pe piata muzicala, transformandu-l pe acesta in cel mai difuzat cantaret la radio si TV, conform datelor furnizate de site-ul Mediaforest.ro. De asemenea, a lansat si “Cai verzi pe pereti”, impreuna cu Alex Velea si Don Baxter, care a devenit in scurt timp un single reusit.

Videoclipul “Dead man walking” a fost o premiera mondiala, Smiley devenind primul artist care foloseste intr-un clip elemente de realitate augmentata. Evenimentul de lansare a fost special si a avut loc in luna mai 2012 intr-o sala de cinema, in prezenta a peste 300 de persoane.
In iunie 2012, Smiley a castigat premiile pentru “Best Producer” si “Best Website”, la gala Romanian Music Awards de la Craiova.

Succesul ca artist pop, i-a deschis drumul spre dezvoltarea talentului de producător. A început să colaboreze cu numeroși artiști români, iar în 2009 Smiley și-a fondat propria casă de producție, HaHaHa Production.
Prezintă emisiunea „Românii au talent” și este unul din cei 4 jurati din cadrul emisiunii de talente „Vocea României”.

Viata personala

Viata personala: Numele sau real este Andrei Tiberiu Maria. In copilarie era un baietel agitat, care nu putea sta locului o clipa. Totul a decurs normal pana la varsta de zece ani, cand placerea lui Andrei de a asculta muzica s-a transformat in placerea de a canta.

Alte activitati

Linkuri utile: http://www.smileyonline.ro/

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

Andreea Marin este una dintre cele mai cunoscute vedete de televiziune din Romania

Date personale Data si locul nasterii: 22.12.1974 Stare civila: casatorita Copii: o fetita, Violeta Nationalitate: …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *