12/08/2022

Cristian Cioaca, suspectul principal in uciderea avocatei din Brasov este liber

O căsnicie aflată pe marginea prăpastiei, suspiciuni reciproce de infidelitate şi o ceartă violentă care s-ar fi transformat într-un cumplit omor, urmat de tranşarea victimei. Acestea sunt ingredientele care, în opinia anchetatorilor, au dat contur “cazului Elodia”. Numai că fără un cadavru, fără o armă a crimei, fără martori, fără mărturia suspectului, ci doar cu probe colaterale, permanent demontate de apărarea lui Cioacă, totul a îmbrăcat formele unui roman poliţist de succes.

Au sperat că o să cedeze psihic în arest

Timp de cinci ani, cel puţin până la declararea decesului juridic al avocatei dispărute, o armată de anchetatori a răscolit, zi şi noapte, jumătate de ţară în căutarea Elodiei. Ba s-a cerut chiar şi ajutorul Bisericii, în speranţa că femeia şi-ar fi căutat liniştea sufletească în vreo mănăstire. “O singură bucăţică din trupul femeii ne-ar ajuta să elucidăm cazul”, spuneau, plini de speranţă, poliţiştii la vremea respectivă. De pe margine, Cioacă arbitra, din pielea unui personaj puternic şi stăpân pe sine, fiecare pas făcut de anchetatorii care s-au lovit de îndârjirea fără margini a poliţistului. Soţul Elodiei a ajuns totuşi în arest, pentru prima oară, dar nu sub acuzaţia de omor, ci pentru că ar fi umblat în e-mail-urile soţiei dispărute. “O să cedeze la presiunea psihică. În arest e greu”, au spus atunci specialiştii. O săptămână mai târziu, Cioacă, la fel de sigur pe el, era liber. Nu cedase… Nici uniforma lui de poliţist, nici tocul pistolului său pătate de sânge, găsite într-o râpă, nici anumite probe puse la dispoziţie de detectivii familiei Elodiei, nici cele câteva urme de sânge găsite în portbagajul maşinii sale şi în apartamentul conjugal şi nici chiar cele două covoraşe de baie buclucaşe stropite, de asemenea, cu sânge nu l-au putut convinge să mărturisească. Atunci, lumea a început să se întrebe dacă Cioacă, ce s-a dovedit a avea un psihic deosebit de puternic, a comis crima perfectă sau dacă poliţiştii anchetează persoana nepotrivită… “Poate că primasăptămână, cea în care nu a declarat dispariţia Elodiei,a fost un avantaj decisiv în mersul cercetărilor”, şi-au zis unii dintre specialiştii care au studiat cazul în care s-au investit peste 30.000 de euro, dintre care 10.000 numai în expertize ADN.

Condamnat la 21 de ani, în primă instanţă

Chiar şi fără cadavrul soţiei sale, Cioacă a fost condamnat, în primă instanţă, la 21 de ani de închisoare. Criminaliştii au găsit, după cinci ani, nişte pete de sânge în casa în care se presupune că a fost comisă crima. În contextul noii legislaţii, Cioacă a fost eliberat după un an şi două luni de puşcărie şi se va putea întoarce din nou la serviciu, ca poliţist, fiind cercetat în libertate pentru omor şi profanare de cadavre.

Arestat de două ori, eliberat de două ori

Polioeistul Cristian Cioacă a intrat în vizorul anchetatorilor după ce, pe 5 septembrie 2007, a anunoeat disparioeia sooeiei sale, avocata Elodia Ghinescu. Primele investigaoeii, derulate chiar în apartamentul său din Braşov, au scos la iveală pete de sânge, ce s-a dovedit a fi al sooeiei dispărute. La scurt timp a fost arestat pentru violarea corespondenţei electronice a Elodiei, dar a fost eliberat. Pe 5 decembrie însă, poliţistul a fost încarcerat, iar ceva mai târziu, condamnat la 22 de închisoare pentru omor şi profanare de cadavre. La data de 14 februarie 2014 el a fost eliberat.

Cioacă nu are voie să dea interviuri şi să conducă

Eliberat sub control judiciar, poliţistul Cristian Cioacă are câteva obligaţii de îndeplinit. Ofiţerul trebuie să se prezinte la instanţă atunci când e chemat, să anunţe orice schimbare de domiciliu, să poarte permanent un sistem electronic de supraveghere, să nu se apropie de membrii familiei Elodiei, să spună periodic din ce trăieşte, să nu participe la evenimente sportive, culturale, la emisiuni audio-viziuale sau la alte adunări publice, să nu conducă nici un fel de autovehicul şi să nu deţină, să nu poarte sau să nu folosească arme. Dacă nu va respecta cele impuse de judecător, soţul Elodiei Ghinescu, avocata dispărută de uciderea căreia este acuzat, se poate întoarce din nou după gratii.

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

O analiză completă! De ce boală suferă părinții care și-au dat fetița de 3 ani pedofililor și ce urmări vor avea aceste orori asupra copilului

Psihologul Cezar Laurenţiu Cioc explică detaliat, din perspectivă psiho-medicală, tendinţele unor oameni cu deviaţii psihice …

Un comentariu

  1. Cu noul cod penal au iesit din puscarii o mare parte din infractori, criminali si prostituate si asta doar ca sa se cape pe ei , politicienii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.