27/10/2021

Cristina Bălan a ajuns la Ministerul Sănătății. Artista luptă pentru drepturile copiilor cu dizabilități

Cristina Bălan a ajuns la Ministerul Sănătății, în privința noului ordin pentru copiii cu dizabilități. Artista are doi băieți care suferă de sindromul Down.

Cristina Bălan a ajuns la Ministerul Sănătății, alături de mai multe persoane care luptă pentru aceeași cauză ca și ea. Vedeta a postat un mesaj pe contul de socializare, în care le cere fanilor să îi țină pumnii și să se roage pentru reușita lor.

Cristina Bălan, alături de soțul ei, Gabriel, și gemenii lor, care suferă de sindromul Down

Cristina Bălan a ajuns la Ministerul Sănătății, luni dimineața

„Suntem în dezbatere, la Ministerul Sănătătii, în privința noului ordin pentru copiii cu dizabilități. Am reușit. Tineti-ne pumnii să redăm drepturile copiilor noștri speciali”, a scris Cristina Bălan pe contul de socializare.

În urmă cu doar câteva zile, artista a postat un nou mesaj pe contul de Facebook, prin care își exprimă nemulțumirea față de felul în care se procedează în cazul copiilor cu probleme.

„Serialul „Ordinul pentru handicapati”, episodul 7.
Am obosit să tot pândesc politicienii… Nu sunt obișnuită cu atâta minciuna și manipulare.
Acum aflu ca desi ni s-a promis dezbatere publica pe noul ordin, maine vor sa-l dea si nici vorba de transparenta.
Nu mai pot, credeti-ma, o fi strategia lor sa ne ameteasca și să ne obosească, dar un lucru nu-l iau în calcul: noi nu ne putem opri și nu ne putem resemna, pentru ca in joc este vorba de vieti omenesti. Ale noastre si ale altora, multi. (…) Saptamana trecuta, rămăsese că se amână intrarea in vigoare a ordinului dat de Pîslaru și Voiculescu și se lucrează la modificarile care sa ne dea și noua o sansa la progres și decenta.
Ni s-a spus ca noul ordin va sta în transparență și dezbatere publică timp de 30 zile. În privat ni se scria ca prorogarea nu este posibila. Ca se va lucra la un nou ordin, iar dezbaterea publica va fi pentru scurt timp, fiindca e urgent să intre în vigoare. Astăzi nu ne raspunde nimeni, iar noi am aflat că maine au de gand sa dea ordinul.
Desigur, fara dezbatere. Adica fara ca noi sa fim consultati, adica ne putem trezi cu încă un ordin odios, pe care să nu-l mai putem revoca decât cu eforturi uriase, cu timp pierdut si cu efecte negative asupra copiilor nostri.
Maine fac pelerinaj la ministerul sanatatii. Am inteles ca mai multi oameni si-au manifestat dorinta de a ne sustine, de a sustine spiritul civic, in primul rand, si drepturile omului. Suntem toti în asta! Poate nu pare că cei tipici au vreun lucru in comun cu cei speciali, dar trebuie spus: cei speciali poate nu pot deveni tipici, insa cei tipici pot deveni speciali…(…)”, este mesajul Cristinei.

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

ȘTIREA MEA/Daniel Sandu, cel mai premiat regizor de la Gala Gopo, merge cu metroul

”Dovadă de normalitate. Cel mai premiat regizor la Premiile Gopo circula prin București cu metroul” …

Leave a Reply

Your email address will not be published.