23/05/2024

Cum arată noul logo al Bucureștiului. Primăria Capitalei a desemnat un alt câștigător, după descalifacarea lucrării inițiale

Cum arată noul logo al Bucureștiului. Primăria Capitalei a organizat un concurs pentru realizarea unui logo reprezentativ pentru municipiul Bucureşti.

Logo-ul Bucureștiului desemnat inițial câștigător îi aparține lui Narcis Teodor Lupou, un designer în vârstă de 32 de ani din Timişoara.

Doar că lucrarea aleasă câștigătoare de Municipalitate a fost descalificată, după doar o zi, pentru că seamănă foarte mult cu logo-ul orașului Taipei.

Acesta este logo-ul Bucureștiului ales inițial:

Acesta este logo-ul orașului Taipei:

Logo Taipei

Municipalitatea precizează că toți participanții la concursul pentru alegerea noului logo al Bucureștiului au declarat pe propria răspundere că lucrările pe care le-au prezentat sunt originale.

Astfel, Primăria Municipiului Bucureşti a desemnat astăzi un alt câștigător în concursul pentru un logo al Capitalei, scrie, în exclusivitate, antena3.ro, care nu oferă detalii despre autor.

Noul logo al Bucureștiului

Noul logo al Bucureștiului | FOTO: captură video

Cum arată noul logo al Bucureștiului. Care au fost criteriile de departajare ale lucrărilor

Dintr-un total de 230 de înscrieri au fost validate 204, care au fost punctate de juriu în funcţie de cinci criterii:

  1. relevanţa pentru tema concursului;
  2. design atractiv;
  3. originalitate (îmbinarea elementelor care ilustrează tradiţia istorică a Bucureştiului cu tendinţele actuale);
  4. funcţionalitate (vizibilitate şi lizibilitate, să fie uşor recognoscibil, să poată fi imprimat şi pe suprafeţe mici fără să se piardă detalii esenţiale);
  5. adaptabilitate (să permită declinarea ulterioară a unor branduri sectoriale).

Premiul este în valoare de 50.000 de lei brut, suma reprezentând cesionarea exclusivă a drepturilor de autor, nelimitată în timp şi spaţiu, pe orice suport material şi în toate modurile, în favoarea municipiului Bucureşti, pentru utilizarea lucrării declarate câştigătoare.

PMB precizează că în perioada următoare va face publice toate lucrările care s-au încadrat cu succes, chiar şi doar parţial, în tema concursului.

 

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

ȘTIREA MEA/Daniel Sandu, cel mai premiat regizor de la Gala Gopo, merge cu metroul

”Dovadă de normalitate. Cel mai premiat regizor la Premiile Gopo circula prin București cu metroul” …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *