14/06/2024

Despre actorul Mihai Bendeac si biografia acestuia

Mihai Bendeac este actor de teatru si film, care s-a afirmat in show-ul de divertisment Mondenii de la Prima TV si apoi a devenit realizatorul propriei emisiuni umoristice la Antena1.

Nascut pe 16 februarie 1983, Bendeac este necasatorit.

S-a remarcat printr-o disputa acida cu alt realizator de show umoristic si fost coleg la Prima TV, Serban Huidu de la Cronica Carcotasilor.

 

Studii

In 2005, a absolvit Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografie, clasa prof. univ. dr. Gelu Colceag.

 

Teatru

Studioul Casandra

Catavencu – O scrisoare pierduta de I.L. Caragiale, spectacol coordonat de lect. univ. dr. Doru Ana, 2006

Nae Ipistatul – O noapte furtunoasa de I.L. Caragiale, spectacol coordonat de lect. Univ. Marius Galea, 2005

Richard III – Richard III de William Shakespeare, regia Titus Scurt, 2005

Teatrul de Comedie

Proteus – Doi tineri din Verona de William Shakespeare, regia Felix Alexa, 2006

Brindsley Miller – Comedie neagra de Peter Shaffer, regia Alex Mihail, 2005

Rodrick Bennet – Lady Di de Tomislav Zajec, regia Andreea Vulpe, 2004

Al doilea cetaten-liber – Ubu inlantuit de Alfred Jarry, regia Gábor Tompa, 2004

Orsino, ducele Iliriei – A douasprezecea noapte de William Shakespeare, regia Gelu Colceag, 2003

Vic Johnson – Bani din cer de Ray Cooney, regia Horatiu Malaele, 2001

Achille – Palaria de Eugene Labiche, regia Horatiu Malaele, 1998

 

Filmografie

PU-239, regia Scott Z Burns – 2006

Fix Alert, regia Florin Piersic jr. – 2005

Eminescu versus Eminem, regia Florin Piersic jr. – 2005

Milionari de Weekend, regia Geo Saizescu – 2004

Gunpowder, Treason and Plot, regia Gillies McKinnon – 2003

Debut la TVR

La inceputul carierei in televiziune a aparut in: “Clubul de Comedie”, regia Gelu Colceag, TVR 1 “Balul de sambata … vara”, TVR 1 coprezentator – “Stelute pentru Europa”, TVR 2

 

Mondenii

Consacrarea lui Mihai Bendeac in televiziune a venit odata cu rolul din Mondenii.

Mondenii este un serial de parodie in care cinci actori (Mirela Zeta, Andreea Gramosteanu, Mihai Bendeac (pana in august 2009), Dragos Stoica (2006-2008) si Angel Popescu (2008-prezent)) intra in pielea personajelor mondene din Romania. Primul episod a fost difuzat de Prima TV pe 5 septembrie 2006. Este difuzat, de asemenea in Statele Unite ale Americii (din 2007) si Italia (din 2008).

Bendeac a parasit grupul in august 2009, cand a semnat un contract cu Antena 1 in direct la emisiunea “In gura presei” a lui Mircea Badea.

Actorul si-a explicat plecarea astfel: “relatia mea cu conducerea postului Prima Tv a fost, in mare masura, civilizata. Imi pare rau insa ca nu au folosit corespunzator si nu au gestionat asa cum trebuia relatia cu un om dotat cu un exces de energie.

Au mai existat si alte motive, printre care unul extrem de grav care m-a jignit, m-a dezamagit incredibil si m-a determinat sa nu mai am niciun fel de remuscari in luarea acestei decizii, dar n-are acum niciun rost sa mai amintesc un lucru peste care incerc sa trec si nu face cinste celui care a comis asa ceva. Sper nici sa nu fiu pus vreodata in postura de a vorbi despre lucrul respectiv”, a precizat Bendeac.

Noul show de divertisment al Antenei 1 realizat de Mihai Bendeac a debutat pe 11 octombrie 2009.

Bendeac a atacat piata de divertisment cu o echipa formata din: Dan Mihaescu (un scenarist care a lucrat cu Toma Caragiu), Monica Anghel , Daniel Buzdugan, Tina Geru, Anca Florescu si Daiana Anghel.

 

Scandalul cu carcotasul Huidu

Buni prieteni pe vremea cand erau colegi la Prima TV, Serban Huidu si Mihai Bendeac au devenit mai nou dusmani de temut. Motivul ar putea fi prietenia dintre Bendeac si Mircea Badea, un alt “prieten” pe care carcotasul il injura pe unde poate.

Huidu si Bendeac scriu injuraturi la adresa celuilalt pe blogul personal, iar o data pe saptamana isi dau lovitura de gratie, imitandu-se unul pe celalalt in emisiunile proprii.

Huidu il ironizeaza pe Bendeac la carcotasi, cel din urma il trimite pe carcotas “in puii lui” la Antena 1. Huidu a ironizat-o pe “femeia” ex-mondenului, care l-a intrebat pe Bendeac daca are idee “de ce rahatul este maro”.

Auzind ironia carcotasului, Bendeac l-a atentionat ca daca va mai face asa ceva si in prezenta lui, “il bate pana il lasa lat”. Flacara care a incins definitiv relatia este pamfletul pe care Bendeac l-a prezentat pe post si in care personaj principal era Huidu.

“Bendeac m-a imitat si a crapat in el saorme. Pacat ca a fost fara sare si piper! Din punct de vedere legal au fost in offside mare, da’ noroc ca suntem baieti de comitet, ca si asa are de platit Bendeac o caruta de bani la Prima TV”, i-a transmis Huidu.

Bendeac se apara si motiveaza. “Carcotasii ironizeaza de 10 ani pe toata lumea si se revolta cand cineva nu apreciaza ce fac ei. «Daca te superi, n-ai simtul umorului!» Acum am facut o parodie dupa «Cronica» si am demonstrat fara putinta de tagada mentalitatea tipic romaneasca: eu am voie sa fac misto de oricine, dar sa nu faca nimeni misto de mine!”, a scris prezentatorul Antenei 1 pe blogul sau.

 

Premii

Cel mai bun actor in rol masculin – Festivalul “CineMaIubit” editia IX-a

Cel mai bun actor in rol masculin – Gala absolventilor UNATC, 2005

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

Andreea Marin este una dintre cele mai cunoscute vedete de televiziune din Romania

Date personale Data si locul nasterii: 22.12.1974 Stare civila: casatorita Copii: o fetita, Violeta Nationalitate: …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *