18/07/2024

Drumul către casă, un coșmar pentru șoferi. După distracția de Paște, traficul pe șosele a fost sufocat de numărul mare de mașini

Minivacanța de Paște s-a cam încheiat și foarte mulți dintre români s-au urcat în mașini pentru a ajunge din nou acasă. Unii au furat startul și au plecat încă de dimineață, alții însă s-au aventurat la drum în miezul zilei. Și unii și alții au dat piept cu coșmarul conducătorilor auto: aglomerația infernală de pe șosele transformate, pe alocuri, în uriașe parcări în aer liber.

Citește și: 

Încă de la primele ore ale dimineții, pe DN1, pe sensul Brașov-Ploiești-București, au fost înregistrate prime semne de aglomerație. Lumea începuse să ”abandoneze” pensiunile și hotelurile și să pornească spre casă la finalul minivacanței de Paște. Din această cauză, la prânz a fost deja luată decizia ca circulația pe DN1, dinspre Brașov către Valea Prahovei, să fie deviată pe DN1A prin Săcele-Cheia-Plioiești.

Drumul către casă, un coșmar pentru șoferi. După distracția de Paște, traficul pe șosele a fost sufocat de numărul mare de mașini

Drumul către casă, un coșmar pentru șoferi. Polițiștii rutieri au supravegheat traficul care a devenit infernal

Aglomerație pe DN6 între Drăgănești și Mihăilești

Și DN6, șoseaua ce leagă Alexandria de București, mai ales în zona dintre Drăgănești și Mihăilești, le-a dat bătăi mari de cap șoferilor care se pare că nu și-au ales ora potrivită pentru a ajunge acasă. Veșnicul coșmar trăit de șoferi la fiecare final de minivacanță sau de week-end le-a pus serios nervii la încercare cu atât mai mult cu cât în mai toată țara vremea s-a schimbat brusc: plouă, chiar torențial în anumite zone, și bate vântul cu putere. În acest context, cu atât mai mult cu meteorologii anunță că vremea rea se va instala cu și mai mare agresivitate în următoarele ore, polițiștii rutieri  le recomandă conducătorilor auto prudență la volan.

Valori mari de trafic se înregistrează pe sensul către Capitală al DN6 (E70) – Alexandria București. De asemena pe sensul Brașov-Ploiești e agloemrație pe tronsoanele Predeal-Bușteni și Sinaia_Posada. Ruta alternativă oferită de genții rutieri celor care se deplasează dinspre Brașov către Ploiești este DN1A Săcele-Cheia-Vălenii de Munte.

Lucrările la podul de peste râul Vedea dau bătăi de cap șoferilor

În judeţul Teleorman, din cauza lucrărilor care se execută pe DN6(E70) la podul de peste râul Vedea, la intrarea în municipiul Alexandria dinspre Bucureşti, circulaţia se desfăşoară alternativ, semaforizat . În această perioadă, când traficul rutier este intens, este de aşteptat ca în zona respectivă să se formeze coloane de autovehicule . Pentru fluidizarea circulaţiei, pot fi folosite următoarele rute ocolitoare:

  • pentru zona Zimnicea: DJ506 Vităneşti – Beiu, DN51 Smârdioasa – Zimnicea;
  • pentru zona Turnu Măgurele: VO6F (spre Roşiorii de Vede) – DN6 Buzescu – Nanov – DN52 – Turnu Măgurele.
Drumul către casă, un coșmar pentru șoferi. După distracția de Paște, traficul pe șosele a fost sufocat de numărul mare de mașini

Aproape orice arteră de circulație a fost complet blocată pe sensul către  București. Pe șosele s-au format cozi de autoturisme care rulau extrem de încet

Restricții de circulație impuse de mașinilor de mare tonaj

Potrivit Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, în conformitate cu prevederile H.G. nr. 1777/2004, cu modificările şi completările ulterioare, circulaţia vehiculelor, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, se restricţionează astăzi, 17 aprilie 2017, în intervalul orar 6:00-22:00, pe autostrada A2 Bucureşti – Murfatlar în cazul celor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, iar pe DN7 Piteşti – Râmnicu Vâlcea – Veştem şi pe DN39 Agigea – Mangalia, în cazul celor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

Trei porturi închise din cauza vântului puternic

 Din cauza vântului puternic, porturile maritime Constanța Nord, Constanța Sud-Agigea și Midia au fost închise în această dimineață (primele două, începând cu ora 7.45, iar cel de-al doilea la ora 08.30

Bucureștiul va fi ”sufocat” peste câteva ore. Se întorc oamenii din minivacanța de Paște

 În Bucuresti, la aceasta ora, se circula in conditii de ploaie, suprafata carosabila este umeda,  iar neadaptarea vitezei la condițiile meteo-rutiere creste riscul conducatorilor de vehicule sa fie implicati in evenimente rutiere. Nu sunt  intersectii blocate  si nu sunt probleme in ceea ce priveste circulatia vehiculelor.

Se asteapta ca in urmatoarele ore traficul rutier din Bucuresti sa inregistreze valori ridicate, in special in zonele periferice, datorita celor ce se intorc din minivacanta de Paste.

Poliția Rutieră recomandă

Politistii Brigazii Rutiere recomanda conducatorilor auto sa circule cu prudenta, sa adapteze in permanenta viteza la conditiile meteo rutiere si a unui carosabil umed, sa pastreze o distanta suficienta fata de vehicului din fata pentru a putea frana in conditii de siguranta, sa nu bruscheze comenzile autoturismului, sa asigure o buna vizibilitate a parbrizului, lunetei, geamurilor laterale si oglinzilor retrovizoare.

Totodata, recomandam conducatorilor de vehicule sa nu opreasca sau sa stationeze in locuri nepermise, pe traseele mijloacelor de transport in comun, pe trecerile de pietoni sau la colturile intersectiilor.

Pietonii sa circule numai pe trotuare, sa traveseze doar la culoarea verde a semaforului,  iar in cazul in care traversarea se face prin locuri semnalizate prin indicatoare si marcaje, sa traverseze  dupa ce s-au asigurat iar conducatorii de vehicule le-au inteles intentia de a traversa si au oprit.

 

 

Post-ul Drumul către casă, un coșmar pentru șoferi. După distracția de Paște, traficul pe șosele a fost sufocat de numărul mare de mașini apare prima dată în Libertatea.ro.

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

Avocat pentru divort si partaj

Avocat pentru divort si partaj

Avocat Diana Ciocârlan este experta in Dreptul Familiei si are o vasta experienta in Divorturi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *