27/10/2021

Ducii de Cambridge și prințul Harry au participat la ceremonia de comemorare a victimelor atacului de la Westminster

Ducele și ducesa de Cambridge alături de prințul Harry au reprezentat Casa Regală Britanică la ceremonia de comemorare a victimelor atacului de la Westminster. La eveniment a participat și familiile victimelor ucise pe Podul Westminster.

Ceremonia de comemorare s-a ținut la Catedrala Westminster, aflată la câțiva metri de Parlamentul britanic și de Podul Westminster unde Khalid Masood, în vârstă de 52 de ani, a intrat cu maşina în mulţime în urmă cu două săptămâni.

La slujbă au participat în jur de 1.800 de persoane printre care prinții Harry și William alături de ducesa de Cambridge, primarul Londrei,  Sadiq Khan, ministrul de Interne, Amber Rudd și supraviețuitorii atacului precum și familiile victimelor – turistul american Kurt Cochran, în vârstă de 54 de ani, profesoara Aysha Frade, de 44 de ani, pensionarul Leslie Rhodes, de 75 de ani, şi ofiţerul Keith Palmer, de 48 de ani.

Ceremonia de la Catedrala Westminster

Când au ajuns la Westminster, prințul William a depus un buchet de flori la monumentul Inocenților, aflat lângă catedrală, iar în timpul slujbei a citit un pasaj din Biblie, Evaghelia după Luca, pilda Bunului Samaritean.

Ducele de Cambridge depune un buchet de flori la monumentul Inocenților

La două săptămâni după atacul de la Podul Westminster, șapte persoane sunt în continuare internate în spital, printre acestea și românca Andreea Cristea, cea care a fost proiectată de mașina atacatorului în apele Tamisei. La comemorarea din urmă cu o săptămână, pe pod a fost prezent și Andrei Burnaz, cel de-al doilea român rănit în atac. Atunci el era într-un scaun cu rotile, având piciorul rupt.

 

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

ȘTIREA MEA/Daniel Sandu, cel mai premiat regizor de la Gala Gopo, merge cu metroul

”Dovadă de normalitate. Cel mai premiat regizor la Premiile Gopo circula prin București cu metroul” …

Leave a Reply

Your email address will not be published.