14/06/2024

EXCLUSIV/ Gheorghe Turda a cântat în Parlamentul European „Treceți batalioane române Carpații” și „Noi suntem români”. Lecție de patriotism unică!

Gheorghe Turda a cântat ”Treceți batalioane române Carpații”, ”Noi suntem români” și ”Așa-i românul” în pauza unei ședințe a consiliului din  Parlamentului European de la Bruxelles și a luat masa cu europarlamentarii îmbrăcat în straie populare.

Chiar dacă parlamentarii europeni nu cunosc limba română, aceștia au aplaudat la unison recitalul solistului nostru de muzică populară care s-a dovedit un element aparte și din punct vestimentar  în timpul ședințelor Consiliului European, la care a asistat preț de două ore.

Artistul a luat masa îmbrăcat în straie populare, mândru foc de portul tradițional din localitatea sa de origine, comuna Săpânța din Maramureș. ”Am fost întotdeauna un patriot și am adus un suflu patriotic celor ce reprezintă România aici, să aibă grijă și să reprezinte bine interesele țării noastre”, ne-a declarat veteranul artist Gheorghe Turda, în vârstă de 69 ani.

Gheorghe Turda a cântat în Parlamentul European

Gheorghe Turda a mai vizitat sediul Parlamentului European în urmă cu trei ani pentru a îmbunătății un nou suport legislativ european privind statutul artiştilor în Uninunea Europeană.

Fostul ambasador al pălincii, oșeanul Gheorghe Turda este solistul cu cel mai mare grad din muzica autohtonă. Cu o carieră lungă de aproape o jumătate de secol, artistul a colaborat cu majoritatea ansamblurilor artistic edin țară, ”Cindrelul”, ”Junii Sibiului”, ”Ciprian Porumbescu” 9Suceava), ”Mărțișorul ”(Cluj-Napoca), ”Doina”, ”Tinerimea Română”, ”Doina Carpaților”, ”Doina Gorjului”, ”Doina Banatului”, ”Maramureșul”(Baia-Mare), ”Mara” (Sighet) și ”Ciocârlia”.

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

ȘTIREA MEA/Daniel Sandu, cel mai premiat regizor de la Gala Gopo, merge cu metroul

”Dovadă de normalitate. Cel mai premiat regizor la Premiile Gopo circula prin București cu metroul” …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *