19/07/2024

EXCLUSIV/ Cum arată masa de Înviere a vegetarienilor? Vedetele au reinventat meniul tradițional

Fie că au avut motive serioase să renunțe la carne, fie că au dorit să-și schimbe stilul de viață, multe vedete autohtone au devenit vegetariene. Ele nu fac rabat nici măcar în perioada sărbătorilor, ci încearcă să adapteze mâncărurile tradiționale la noul lor meniu, asa că masa de Înviere a vegetarienilor este la fel de complexă.

În timp ce majoritatea românilor așteaptă masa de Paște pentru a se înfrupta cu drob, friptură de miel, chiar și sarmale, unele vedete nici nu vor să conceapă să mănânce carne. Deși cea mai emblematică vegană din showbiz este Andreea Raicu, sunt și alte vedete pentru care Paștele înseamnă salata de crudități și dulciuri.

Roxana Vancea dă iama în dulciuri

În ultimii ani, Roxana Vancea nu doar că s-a apucat intensiv de sport, dar a adoptat și un stil de viață sănătos. Deși recunoaște că mai are scăpări în timpul regimului și mănâncă pizza sau dulciuri, Roxana declară că de Paște nu se va atinge de mâncare. „De Paște nu mă interesează mâncarea. Doar dulciurile. Multe, multe dulciuri făcute de mătușa mea. În rest nu mănânc nimic din preparatele tradiționale. Mănânc normal, ce consum zilnic: pește, legume, albușuri și salate”, ne-a spus Roxana.

Masa de Înviere a vegetarienilor este destul de bogată

Claudia Pavel mănâncă drob de ciuperci

Claudia Pavel a renunțat la consumul de carne, însă nu a reușit să-i determine și pe membri familiei să-i urmeze exemplul. Așa că, de Paște, cântăreața va avea propriul meniu, în schimb ce restul familiei se va înfrupta din mâncărurile tradiționale. „Doar eu sunt vegană în familie, așa că în ziua de Paște nu vor fi prea mari modificări. La noi în casă se gătește tot ce înseamnă tradiție de sărbători. Deci nu vor lipsi: pasca, cozonacul, mielul, drobul, doar pentru că eu nu mai mănânc carne. Cel mai probabil îmi va face mama separat cozonac cu făină integrală și zahăr de stevie și un drob cu ciuperci în loc de carne pentru a simți că este Paștele. Cum la ouă nu am renunțat, voi ciocni ouă vospsite, așa cum e tradiția și le voi și mânca”, ne-a povestit cântăreața.

Andreea Raicu pune morcovi pe grătar

Vegană de ani buni, Andreea Raicu a promovat intens acest stil de viață, încercând să-i facă și pe alții să renunțe la consumul de carne și să găsească un înlocuitor. Astfel că, în ultimii ani, Raicu reinventat mesele de Paște și de Crăciun, propunând un meniul cât mai aproape de cel tradițional. Pentru Paștele de anul acesta, Andreea spune că-și va întâmpina musafirii cu fructe proaspete, dar și cu mai multe sortimente de pâine, brânzeturi și platouri de crudități. Pentru felul doi, Raicu propune chiar și un grătar în curte. „Dacă nu mâncați carne, nu înseamnă că nu puteți face grătar! Puteți să faceți morcovi la grill pe care, apoi, să îl mâncați cu sos de usturoi. La fel de gustoase sunt și ciupercile sau feliile de vânătă sau dovlecel. La felul principal poți să faci fie o tocană mai densă, fie o tartă de legum sau quiche ori un bol uriaș de paste”, a scris Andreea Raicu pe blogul ei, unde a mai povestit și despre alte mâncăruri pe care ea le pregătește pentru masa de Paști.

 

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

Ce să faci cu ouăle rămase de la Paște. 10 rețete simple pe bază de ouă fierte

Ce să faci cu ouăle rămase la Paște. 10 rețete simple pe bază de ouă …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *