24/03/2023

EXCLUSIV/ După cinci operații și un transplant, Alexandru Arșinel «a rupt» scena două seri la rând. ”M-am recuperat și cu coloana, și cu rinichii”

La 77 de ani, trecut prin 5 operații la coloană și un transplant renal, artistul a susținut două spectacole, în două seri consecutive. Alexandru Arșinel «a rupt» scena prin prestația sa.

Arșinel a bifat în weekend două show-uri live, vineri și sâmbătă seara, alături de alte nume mari ale muzicii românești, precum Luminița Anghel și Monica Anghel.

Și-a permis acest lucru! Pentru că, spune el, s-a refăcut aproape complet după ultima intervenție chirugicală, care a avut loc la Constanța, la sfârșitul anului trecut, și a fost o reușită.

“A fost un spectacol cu voci marcante ale muzicii ușoare românești. Am îndrăznit să cânt și eu. I-am cerut voie directorului, adică am obținut aprobarea chiar de la mine. Din când în când mai realizăm astfel de spectacole. Și anul trecut am avut unul asemănător, iar la anul mi-am propus încă un concert identic, cu interpreți de muzică ușoară renumiți”, a declarat Alexandru Arșinel pentru Libertatea. În privința stării sale de sănătate, actorul are vești bune: “Eu parcurg un drum pozitiv, m-am recuperat și cu coloana, și cu rinichii”, a adăugat acesta.

“Sunt un luptător”

 Actorul e nesperat de optimist, deși a trecut printr-un transplant renal și cinci operații la coloană. Ultima a avut loc anul trecut, într-un moment în care abia se mai putea mișca și risca, potrivit propriilor mărturisiri, să ajungă într-un scaun cu rotile. A fost nevoit să renunțe, atunci, la un turneu important pentru el, ca să facă operația și apoi să se recupereze. Conștient însă că o pauză prea mare l-ar putea scoate de pe scenă, s-a întors repede la muncă.

“Sunt un luptător, mă agăț de viață, care e atât de frumoasă”, declara Alexandru Arșinel după acest hop.

Referitor la intervenția chirugicală, actorul a spus că a avut loc la Spitalul de neochirugie din Ovidiu din Constanța, unde “Mi s-a montat o proteză în locul discului. Este a cincea operație. La coloană, atunci când un nerv este presat, ai niște dureri cumplite, nu-ți găsești poziția de mers, de dormit și riști să ajungi în cărucior. De murit nu se moare așa ușor, dar riscurile sunt altele. Sper, cu ajutorul lui Dumnezeu, să nu mai fiu operat din nou”.

Acum are probleme cu soția

 În vreme ce Arșinel și-a revenit, soției lui nu îi merge prea bine. În toamna anului trecut, Marilena Arșinel a căzut și s-a ales cu un hematom la cap. Nu și-a revenit nici acum, iar actorul și restul familiei o sprijină cât pot de mult.

“Soția mea nu se simte bine nici acum, de la acea cazatură. Suntem lângă ea, sperăm cu toții să se facă bine”, a adăugat Arșinel.

 

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

ȘTIREA MEA/Daniel Sandu, cel mai premiat regizor de la Gala Gopo, merge cu metroul

”Dovadă de normalitate. Cel mai premiat regizor la Premiile Gopo circula prin București cu metroul” …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *