29/11/2021

EXCLUSIV Efectul Colectiv: Proiect împotriva incendiilor din cluburi și discoteci, depus în Parlament

Lege împotriva incendiilor din cluburi și discoteci, depusă în Parlament. Un deputat PMP vrea să-i protejeze pe românii care frecventează cluburi, discoteci, baruri sau alte locuri publice,  și care ar putea fi în pericol din cauza neamenajărilor corespunzătoare în caz de incendii, din acest spații închise.

Astfel, deputatul Ionuț Simonca,(foto) a depus la Parlament o lege susținută de încă alți 74 de colegi de ai săi din diferite partide, prin care se cere tuturor proprietarilor de spații publice, care nu au aviz de funcționare de la pompieri, să afișeze panouri prin care toți cei care vor intra în acele spații să știe că acel loc nu are avizul de securitate împotriva incendiilor.

 ”Ideea acestei propuneri legislative mi-a venit în urma tristelor evenimente de la clubul Colectiv și Bamboo. Știu că nimic din ce s-a întâmplat acolo nu mai poate fi reparat, dar prin adoptarea acestui proiect pot fi evitate pe viitor și alte evenimente cu deznodământ similar. Până la obținerea autorizației de securitate la incendiu, beneficiarii investițiilor în construcții și amenajări publice vor avea obligația de realizare și amplasare a unor panouri de înștiințare în dreptul intrărilor spațiilor respective”, a declarat Ionuț Simionca.

Concret, pe panourile din zona localurilor va fi scris cu galben: ”Acest spațiu funcționează fără autorizație de securitate la incendiu”. Mai mult, cluburile, restaurantele sau barurile care dețin autorizații vor trebui, de asemenea, să afișeze un mesaj în care să se spună clar că au aviz de funcționare de la pompieri.

Cine nu va respecta acest lucru va fi sancționat contravențional cu sume cuprinse între 20.000 și 50.000 lei. Proprietarii localurilor au la dispoziție 10 zile să afișeze mesajele.

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

ȘTIREA MEA/Daniel Sandu, cel mai premiat regizor de la Gala Gopo, merge cu metroul

”Dovadă de normalitate. Cel mai premiat regizor la Premiile Gopo circula prin București cu metroul” …

Leave a Reply

Your email address will not be published.