29/09/2022

Trupurile a zeci de migranți au fost găsite pe o plajă din Libia

Trupurile a 74 de migranți au fost găsite pe o plajă din Libia, au anunțat reprezentanții Crucii Roșii. Oamenii au murit în ultimele două zile, în urma unui naufragiu, relatează The Guardian.

Migranţii decedaţi sunt adulţi din ţările sub-sahariene, fiind vorba de 71 de bărbaţi şi trei femei. Un purtător de cuvânt al Crucii Roșii a declarat că o barcă gonflabilă a fost găsită în apropiere, dar și că este probabil ca numărul celor decedați în naufragiu să fie mai mare, având în vedere că astfel de bărci transportă de obicei aproximativ 120 de persoane.

Libia a devenit punctul principal de plecare pentru migranţii care doresc să ajungă în pe coastele europene traversând Marea Mediterană.  De asemenea, curenţii aduc în mod frecvent cadavrele migranţilor pe plajele libiene. În 2016, până la 181.000 de migranţi au încercat să traverseze Marea Mediterană plecând de pe coastele Libiei.

Totodată, anul trecut, peste 5.000 de migranți și-au pierdut viața încercând să ajungă pe continentul european, cu 1.700 mai mulți față de 2015.  De la începutul anului, peste 270 de oameni au murit înecați în Marea Mediterană, anunță Crucea Roșie.

Uniunea Europeană şi-a intensificat în ultimul an eforturile pentru a reduce numărul persoanelor care întrepind călătoria periculoasă pe Marea Mediterană.

În acest sens, liderii europeni au sprijinit guvernul libian de la Tripoli susţinut de Naţiunile Unite şi au îndemnat la o colaborare mai apropiată cu ţările africane din care provin cei mai mulţi migranţi care ajung în Europa.

UE susţine că până la 70% din migranţii care ajung pe ruta Libia-Italia provin din ţările sărace din Africa. În acest sens, vorbim despre aşa-numiţi migranţi economici, ci nu despre persoane care fug din calea unor conflicte violente sau a unor regimuri tiranice, astfel că mulți dintre ei nu îndeplinesc condițiile pentru a primi azil.

 

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

ȘTIREA MEA/Daniel Sandu, cel mai premiat regizor de la Gala Gopo, merge cu metroul

”Dovadă de normalitate. Cel mai premiat regizor la Premiile Gopo circula prin București cu metroul” …

Leave a Reply

Your email address will not be published.