22/01/2022

EXCLUSIV / O deputată PSD vrea ca sportul să devină disciplină obligatorie: La grădiniță, o oră pe săptămână, la liceu, minim patru ore

O deputată PSD propune ca sportul să devină disciplină obligatorie, Social-democrata Mihaela Huncă vrea ca la  grădiniță să se introducă o oră de sport, pe săptămână, iar la liceu, minim patru ore de activități sportive, săptămânal. În ciclul primar și gimnazial, elevii ar urma să facă minim trei ore de sport. 

Deputatul PSD Mihaela Huncă a declarat pentru Libertatea că își propune ca până în 2020, România să poată aloca 1% din PIB pentru tot ceea ce înseamnă activități sportive.

În urma unor dezbateri și consultări cu specialiștii din domeniu, deputata PSD spune că vrea să elaboreze, cât mai curând, un proiect de lege care să includă toate aceste propuneri privind promovarea sportului în viața tinerilor.

”Trebuie să construim un cadru legal ca educația fizice să devină disciplină obligatorie, începând de la învățământul preșcolar, unde ar urma să fie o oră pe zi, educația fizică, până la ciclul primar și gimnazial, unde să se aloce minim trei ore pe săptămână”, a spus aceasta.

La liceu, deputatul vrea să existe patru ore de sport, săptămânal, iar la universități să fie alocate minim două ore pe săptămână pentru activitatea sportivă.

Atât în mediul universitar cât și în cel academic, deputatul PSD propune nimim două ore de sport în colectiv, pe săptămână.

Mihaela Hună spune că este nevoie să se promoveze și programe și competiții sportive de masă, prin inițierea de concursuri, între comune, orașe, la care să participe persoane din toate grupele de vârstă. Aceasta spune că este necesar să se înființeze asociațiile sportive școlare și baze sportive, dar și să se utileze cabinetele pentru medicină sportivă, pentru sportul de performanță.

Astfel, deputatul spune că este nevoie de reînființarea unor centre de excelență pentru sportivii cu performanțe și un centru național de excelență, care ar urma să fie coordonat atât la nivel local cât și al Ministerului Tineretului. ”Și Federațiile sportive se pot implica, financiar, pentru a aduce sportivi de performanță”, mai spune Huncă.

Post-ul EXCLUSIV / O deputată PSD vrea ca sportul să devină disciplină obligatorie: La grădiniță, o oră pe săptămână, la liceu, minim patru ore apare prima dată în Libertatea.ro.

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

La 81 de ani, Marina Voica își dezăpezește singură curtea de la Breaza

La 81 de ani, Marina Voica va fi premiată, luni, cu ocazia celor opt decenii …

Leave a Reply

Your email address will not be published.